...

UIT INDIA: Indiaas genieten in Alkmaar

door | 1 mrt 2019 | Alkmaar, Borrel, Diner, Hotspots, Lunch

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen maand brachten wij een bezoekje aan UIT INDIA in Alkmaar, waar we als een Maharadja (koning) hebben kunnen genieten van heerlijk Indiaas én vegetarisch eten. Hier kun je sinds drie maanden de authentieke Indiase keuken proeven, bereid door Indiase topkoks. De hele menukaart van UIT INDIA is vegetarisch, dus voor ons was er keuze genoeg!

Interieur
Vlakbij het Waagplein aan de Houttil, hét trendy straatje in het hart van Alkmaar, is UIT INDIA te vinden. Het restaurant is van de Indiase Maanish Abrol en de Hollandse Linda, allebei vol passie al heel wat jaren vegetariër. Deze combinatie tussen Oost en West is ook terug te vinden in het warme interieur van het restaurant. De decoratie van het interieur in het restaurant heeft oranje tinten met Indiase elementen. De Indiase muziek op de achtergrond past perfect bij de sfeer van het restaurant. Ook de locatie van het restaurant is top! In de zomer kun je op het terras met uitzicht op het Waagplein genieten van een culinaire en culturele maaltijd.

Bediening en gasten
We werden bij binnenkomst warm ontvangen door Maanish en naar een mooi gedekte tafel gebracht. De sfeer in het restaurant is gezellig en ontspannen en de gasten om ons heen zijn een mix van jong en oud. De bediening neemt voor alle gasten de tijd om het verhaal achter het restaurant te vertellen en de menukaart uit te leggen, waardoor het uiteten een persoonlijke beleving wordt.

Vegetarisch smullen
De menukaart staat vol met traditionele, Indiase gerechten, maar dan allemaal met een vegetarische twist! Het restaurant heeft ook veel vegan opties op de kaart. Het doel van UIT INDIA is om zo lekker vegetarisch eten te serveren, dat zelfs vleeseters graag terugkomen omdat ze het vlees niet hebben gemist. Bij het koppel naast ons is dit gelukt, de man noemde zichzelf een echte carnivoor maar had niets gemist en wilde graag terugkomen met vrienden. Wij begonnen met Tandoori aloo. Dit zijn heerlijke crispy aardappelstukjes, gevuld met huisgemaakte kaas en gegrild in een tandoor (klei)oven. Verder bestond ons voorgerecht uit Pahadi kebab, deze vegetarische kipstuckjes waren zo goed gemarineerd in diverse kruiden dat het bijna niet van echte kip was te onderscheiden. Door de kruiden (waaronder munt) heeft de ‘kip’ een funky fel groen kleurtje gekregen. Als hoofdgerecht werd ons de UIT INDIA specialiteit  aangeraden door de eigenaar: de ‘Chicken’ masala. En terecht! De ‘Chicken’ masala was heerlijk gekruid en goed spicy. Daarbij hadden we zelf nog de Indiase groente curry uitgekozen en natuurlijk om te delen een heerlijk vers naanbrood met lekker veel knoflook. Na deze fantastische Indiase curries zaten we al aardig vol, maar tegen een dessert konden we natuurlijk geen nee zeggen! We kozen twee gerechtjes: de zelf gecreëerde cheesecake met de bijzondere combinatie van chocolade en mango en een portie pistache-ijs, gemaakt met pistachenoten uit Iran. Een mooie zoete afsluiter van een avond heerlijk Indiaas genieten!

UIT INDIA – Houttil 46 – Alkmaar –  072-7850209 – www.uitindia.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
UIT INDIA: Indiaas genieten in Alkmaar
Article Name
UIT INDIA: Indiaas genieten in Alkmaar
Description
Indiaas restaurant UIT INDIA in Alkmaar heeft als specialiteit 'Chicken' masala, Tandoori Aloo, naanbrood en nog meer Indiase gerechten om samen te delen!
Author
Romy Kok
Volg Romy

Romy Kok

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Romy is student Media, Informatie en Communicatie en is daarnaast elke dag bewust bezig met gezond en vooral lekker eten, voldoende beweging en het milieu. Ze is regelmatig in de keuken te vinden om recepten te testen en probeert zo haar familie te verrassen met creatieve vegetarische gerechten. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor uiteten gaan en is niet vies van een wijntje. Hier vertelt ze je alles over!
Romy Kok
Volg Romy

Latest posts by Romy Kok (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt