...

Vega hotspots in Teheran

door | 22 jul 2017 | Hotspots, Iran, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch eten in de Iraanse hoofdstad Teheran kan in verschillende restaurants in de stad. Iraniërs eten binnenshuis vaak vegetarisch. Wanneer ze buiten de deur gaan eten juist weer niet. Dat maakte het soms lastig om overal goed te eten in Iran. Bij deze vier hotspots kan je in ieder geval goed terecht! Of wil je zelf alvast een Iraans recept proberen? Maak eens deze Iraanse qorma e maash mungbonen.

Hebris
Op aanraden van Iraniërs: ga eten bij Hebris. Het is een volledig vegetarisch restaurant in Teheran. Hebris werkt met een buffet. Het eten staat uitgestald op de begaande grond in een vitrine. Je geeft aan wat je wilt eten bij het personeel achter de vitrine en die scheppen het voor je op. Alles is vegetarisch dus volop keuze. Aanrader!

Ananda restaurant
Ananda is een compleet vegetarisch restaurant in het noorden van Teheran. Hier wonen de wat ‘rijkeren’ van Iran en daarom zit dit relatief duurdere restaurant waarschijnlijk hier. Naast typisch Iraanse (vegetarische) gerechten, serveert Ananda ook westerse maaltijden zoals sushi. Opvallend is dat de vrouwen hier wat minder strict waren in het dragen van hun hoofddoek. Zo schoot een vrouw niet direct in paniek toen haar hoofddoek afgleed. Sterker nog, ze liet hem gewoon even daar liggen halverwege op haar hoofd.

Iranshahr Theatre
Iransahr theatre in het Artistic park biedt veel opties voor vegetariërs en veganisten. De pasta die zij serveren is smaakvol, evenals de smoothie. Het eten is prima, maar heb wel even geduld. Het duurt namelijk even voordat ze het eten serveren. Iranshahr zit op een leuke plek in een park, het is makkelijk te lopen vanaf de Amerikaanse Ambassade.

Moslem
Midden op de Gran Bazaar vind je dit restaurant waar je vegetarisch kunt eten. Het is wat moeilijk te vinden, maar wanneer je rondvraagt kom je er zo. Het is een populaire plek om te eten. Hele dag door is het hier stampvol. Volgens aantal bronnen op internet ontvangen ze dagelijks 4000 (!) klanten. Het is dus wel even wachten geblazen. Het leuke daaraan is wel dat Iraniërs het leuk vinden om een praatje te maken, en je dat nu mooi kan doen! Neem je Farsi-boekje mee,  zodat je kunt uitleggen dat je vegetariër bent. De keuze is niet reuze, maar met mirza ghasemi (aubergine) en rijst kom je een heel eind. Ze doen bij de mirza ghasemi vaak ‘kashk’, een soort wit sausje. Probeer dit typische Iraanse sausje vooral!

Wil je tijdens je eten genieten van een goed glas wijn? Ai….Alcohol is een no go in Iran. Natuurlijk kun je dit wel op ‘illegale’ wijze verkrijgen (wat ik je niet aanraadt), maar in restaurants moet je het doen met malt bier of ‘bier’ met een fruitsmaakje. Of je neemt eens dough. Een soort zurig yoghurt drankje. Beperk je reis daarnaast niet tot alleen Teheran. Ga op ontdekking in Isfahan, Yazd en de Iraanse woestijn. Ook als vrouw in iran kun je hier prima rondreizen! Houd wel rekening mee dat je een hoofddoek moet dragen.

Ben je op rondreis in Iran? Lees dan alle blogs over Iran op Vegan Travel Life.

Ben jij in Teheran geweest en weet jij welke hotspot niet in dit lijstje kan ontbreken? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van Teheran. Je downloadt de foto hier. 

 

Summary
Vega hotspots in Teheran
Article Name
Vega hotspots in Teheran
Description
Vegetarisch eten in de Iraanse hoofdstad Teheran kan in verschillende restaurants in de stad. Iraniërs eten binnenshuis vaak vegetarisch. Wanneer ze buiten de deur gaan eten juist weer niet. Dat maakte het soms lastig om overal goed te eten in Iran. Bij deze vier hotspots kan je in ieder geval goed terecht! Of wil je zelf alvast een Iraans recept proberen? Maak eens deze Iraanse qorma e maash mungbonen.
Danique Aaftink
Volg Danique

Danique Aaftink

Reisfanaat en vegan Danique reist de wereld over voor de leukste, meest bijzondere en lekkerste hotspots én inspiratie voor nieuwe wereldse recepten. Wanneer ze thuis - in Barcelona -is, staat ze dan ook vaak in de keuken om nieuwe creaties te maken. Daarnaast is Danique freelance marketingcommunicatie-adviseur met veel kennis op het gebied van online marketing. Al haar inspiratie voor reizen én over haar leven Barcelona deelt zij op haar eigen blog: www.vegantravellife.com.
Danique Aaftink
Volg Danique

Latest posts by Danique Aaftink (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt