Print Friendly, PDF & Email

Vegabond noemt zichzelf een buurtwinkel maar is eigenlijk veel meer dan dat. Het is een vrolijke, bewuste vegetarische oase op de grachten. Het is de plek waar je wél dat gezonde broodje voor de lunch kan eten, het is de winkel die al die exclusieve producten uit binnen- en buitenland verzameld heeft in een stijlvol pand op de gracht. Vegabond is een aanwinst!

Bewuste vega(n) leefstjil
Zoals Vegabond het zelf omschrijft is het een buurtwinkel die zich specialiseert in kwaliteitsproducten die passen bij een gezonde en bewuste levensstijl. Het gehele assortiment is vegetarisch en de meerderheid van de producten is veganistisch. Bovendien is alles zoveel mogelijk biologisch, lokaal en vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Ook kun je bij Vegabond terecht met speciale diëten en andere wensen. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van lekker eten en de kwaliteit van voedsel belangrijk vindt. Een plek voor hippe vegetariërs dus!

Take-away lunch en ander moois
Gesitueerd op de leliegracht is Vegabond de ideale plek om in het centrum van Amsterdam je lunch te halen: scrambled tofu met avocado, broccoli-tempeh met kiemen, rijkgevulde wraps met humus, linzensoep, vegan cupcakes, herbi energieballs, groene smoothies en meer. Daarnaast hebben ze vele inspirerende kookboeken die al op die blog voorbij gekomen zijn of nog voorbij zullen komen. Ze hebben geweldige ontbijtproducten zoals de porridge en granola van Rude Health, de rauwe producten van LifeFood, de chocolade van LoveChock, diverse superfoods en noten, verschillende theeën en noem maar op. Kortom bijna al die mooie producten die ik ooit op De Hippe Vegetariër heb aangeraden!

Liefde voor de leefstijl
De mooie visie, de heerlijke lunch en de geweldige producten zouden niet alles zijn geweest wanneer Vegabond niet had gestraald van de liefde voor deze leefstijl. Het zaakje is knus, je wordt geholpen met aandacht, aan het grote raam zit je zomer en winter buiten aan de gracht en gegeten van de houten bordjes en geserveerd op de vrolijke dienbladen smaakt alles nog net even beter. Vegabond is een zaakje om toe te voegen aan je collectie van Amsterdamse huiskamers, een hippe vegetarische huiskamer.

Vegabond, Leliegracht 16 Amsterdam, 020 846 8927, www.facebook.com/vegabondfood

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_2534      IMG_2529

IMG_2530      IMG_2536

IMG_2525      IMG_2535

IMG_2539      IMG_2544

Summary
Vegabond: hippe vegetarische huiskamer
Article Name
Vegabond: hippe vegetarische huiskamer