Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa heeft net zoals de hoofdstad vegan burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon, maar ook sashimi én kleurrijke drankjes. Van unicorn bread tot VEGAN crispy lemon shrimpz én van bitterballs a.k.a. bitterballen tot bratwurst XL. Ook Rotterdammers kunnen nu hun hart ophalen met 100% vegan junk food bij Vegan Junk Food Bar Roffa in Rotterdam!

VJFB °5
Via een oproep op Instagram konden volgers stemmen waar de nieuwe vestiging van VJFB zou komen. En de winnaar is.. Rotterdam! Met maar liefst 1217 stemmen werden Den Haag, Eindhoven, Utrecht en Groningen overtroffen, wat betekent dat VJFB Roffa een feit is. De nieuwe Vegan Junk Food Bar locatie is neergestreken aan de Schiedamse Vest en heeft sinds 21 juli haar deuren geopend. Tijd voor ons om te kijken of het junkfood in Rotterdam net zo lekker smaakt als in Amsterdam. Proeven is geloven én dat is precies wat wij hebben gedaan. Benieuwd naar onze ervaring? Lees snel verder.

Het interieur
Het interieur van VJFB Roffa is net als het junkfood dat er geserveerd wordt, helemaal Instagram-proof! Dit heeft alles te maken met de muren die gesierd zijn door graffiti met de bekende VJFB initialen. Ook de hoge tafels met rieten stoelen en het knal blauw-groene terras zien er uit om door een ringetje te halen. Het terras heeft een flink aantal tafels waar je zeker met 6 personen aan kunt zitten. Dit betekent ook dat het zomaar kan zijn dat je met andere mensen aan tafel kunt zitten als het druk is. Al met al is de Vegan Junk Food Bar Roffa een gezellige bedoeling met vrolijke kleuren in het interieur, maar ook zeker in het menu.

100% vegan junkfood
Mocht je nou denken dat vegan niet voor jou is, omdat je bang bent dat vegan altijd gezond is, guess again! Bij Vegan Junk Food Bar is alles op de kaart 100% vegan, maar ook 100% junkfood! Het is dan dus ook alles wat comfort food moet zijn; een juicy burger met romige saus, knapperige frietjes en een kapsalon met alles erop en eraan. Naast comfort food op de menukaart vind je ook kleurrijke, frisse drankjes terug om je avond compleet te maken. De namen van de drankjes en cocktails laten je fantasie op hol slaan en wij wisten dan ook niet wat we konden verwachten van de Tipsy Unicorn, Tropic Thunder en Pass the Dutchie. Maar, toen de drankjes eenmaal naar tafel gebracht werden, waren alle verwachtingen vervuld. Want mocht je bij de Tipsy Unicorn net als ik denken aan suikerspinachtige kleuren, dan zijn je verwachtingen overtroffen 😉 Mocht je nou een keer geen zin hebben in alcohol maar wel heel benieuwd zijn naar de cocktails, dan kunnen alle cocktails ook alcoholvrij gemaakt worden.

Sashimi, burgers, kapsalon, friet & snacks!
Voor al je food cravings kun je terecht bij Vegan Junk Food Bar Roffa, maar om keuzestress te voorkomen, zal ik je een handje op weg helpen. De hele menukaart vind je hier, maar wij probeerden de Fresh Sashimi Deluxe, Kapsalon Supreme, Daddy Mc Chik’n én Notorious Sumo 3.0! Voordat je denkt ‘sashimi, dat is helemaal niet vegan’, wees gerust. De sashimi bij Vegan Junk Food Bar is dus wel degelijk vegan, 100% zelfs! De No-Tuna & Zalmon worden weliswaar geserveerd met gember, wasabi en sojasaus, maar de plakjes rauwe vis zijn dus geen vis. Ik was eerlijk gezegd erg sceptisch over de visvrije sashimi, omdat het er op de foto te perfect uit ziet, maar ik ben oprecht positief verrast. De sashimi van VJFB lijkt op vis, maar heeft ook een soortgelijke structuur, absoluut leuk om een keer te proberen!

De burgers, salades en kapsalon kan je zien als hoofdgerecht. Meer dan één kon ik er ook niet op en ik had niet na 10 minuten weer honger: echt vullende gerechten dus! De Daddy Mc Chik’n is een burger in een gepaneerd schintzelachtig laagje met cheddar, bacon, toppings en Daddy Saus en wordt geserveerd op een broodje dat voor de helft suikerspinroze is en voor de andere helft zeeblauw. De Notorious Sumo 3.0 is een burger voor de gevorderde eter, en kan je eigenlijk niet charmant eten, of in ieder geval dat is mij niet gelukt. De burger bestaat namelijk uit een zwarte bun met een plantaardige beefburger én een chik’n burger! Deze dubbele burger met jalapeño, tomaat en augurk en VJFB saus is een ontzettend goed idee als je grote trek hebt of als je niet kunt kiezen welke burger je wilt, want deze bevat beide burgers! Mocht je nog een gaatje hebben voor frietjes of snacks, kies dan voor de bitterballen of crispy lemon shrimpz, want die klinken ook alsof ze ontzettend lekker zijn.

VJFB Roffa – Schiedamse Vest 144 – 3011 BG Rotterdam – www.veganjunkfoodbar.com

Ben jij bij Vegan Junk Food Bar geweest om het vegan menu te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!
Article Name
Vegan Junk Food Bar: nieuwe locatie in Rotterdam!
Description
Vegan Junk Food Bar heeft een nieuwe locatie: Rotterdam! VJFB Roffa is 100% vegan met o.a. burgers, loaded fries a.k.a. kapsalon én sashimi!
Author