Vegan shared dining bij Veganees in Amsterdam-West!
Karlijn Swaen

Vegan shared dining bij Veganees in Amsterdam-West!

vrijdag 15 oktober 2021
Sinds begin september zit er een nieuwe veganistische hotspot in Amsterdam West! Veganees is een shared dining restaurant aan de Eerste Constatijn Huygensstraat waar Aziatisch street food wordt geserveerd. Twee jaar geleden bedachten Lennart en Jan dit concept en gedurende de coronatijd hebben zij dit idee tot werkelijkheid gebracht. Hun inspiratie is gebaseerd op restaurants in Berlijn en hun eigen gemaakte reizen naar Azië. Lennart en Jan wilden een duurzaam en uniek restaurant beginnen en daar was de geboorte van Veganees. Benieuwd geworden naar dit restaurant? Lees hier onze ervaring!

Veganees
Twee jaar geleden bedachten Lennart en Jan het concept voor de Veganees. Hun inspiratie voor het restaurant komt uit het eerder benoemde Berlijn, waar er erg wordt voorgelopen op het gebied van veganistische restaurants. Gedurende de coronaperiode hebben de mannen de tijd gehad om dit concept verder uit te werken en tot stand te brengen op deze mooie locatie in Amsterdam. De keuze voor Aziatisch street food is gekomen doordat Lennart en Jan beiden erg fan zijn van de Aziatische keuken. Shared dining maakt het ten eerste erg gezellig, maar ook nog eens super duurzaam! Waarom duurzaam? Nou, wanneer de ene persoon vol zit, kan de ander misschien nog wel door eten. Zo creëren Lennart en Jan een no-food-waste omgeving. En daar zijn we natuurlijk allemaal fan van!

Veganees is een duurzaam restaurant en dat zie je terug in het interieur. Er is hiervoor vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het plafond is gerecycled en hun vloer is gemaakt van herbruikt bamboe. Deze duurzaamheid is naast het interieur ook in de kleine details doorgetrokken. Van de servetjes tot aan de rietjes, tot aan de handzeep op het toilet. Duurzaam is Veganees dus zeker!

Sfeer en locatie
In deze levendige wijk in Amsterdam komt dit restaurant helemaal tot zijn recht. Ze zitten op een A-locatie vlakbij de Overtoom en hebben in de namiddag de zon op hun terras. Je kunt hier dus na werk of school ook heerlijk nog even van het zonnetje genieten. Wij werden bij binnenkomst met open armen ontvangen door de twee heren, Lennart en Jan. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is het gebruik van de vele felle kleuren, het plafond is groen, de stalen buizen bij de bar zijn knalroze en bovenaan bij het plafond is het bekleed met bloemen. Deze bar was dan ook het volgende wat de aandacht trok. Het is het middelpunt van het restaurant wat een warm gevoel uitstraalt en een open sfeer creëert voor het gehele restaurant.

De felle kleuren in het interieur worden niet doorgetrokken in de tafeldekking. De tafels zijn overgenomen van het voorgaande café en staan er in de kleuren zacht roze, zachtgroen en hout. Er zijn tafels met stoelen, half ronde banken en hoge krukken. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten lampen, met allemaal een zachte lampenbol erin. Dit zorgt voor een gezellige en warme sfeer wanneer de schemer inzet buiten. De tafeldekking is vrij simpel gelaten, wat rust brengt in het restaurant. Er staat een klein vaasje met wat losse bloempjes op tafel, kaarsen en een kommetje met eetstokjes. Dit laatste zorgt er gelijk voor dat je in de Aziatische sferen komt! Maar no worries, als je niet met stokjes kunt eten hoef je je niet te schamen om naar bestek te vragen! Dit hebben ze natuurlijk ook gewoon liggen 😉. Het personeel van de Veganees heeft een spontane, vriendelijke uitstraling en staat open voor het voeren van een gesprekje. Het zag eruit alsof ze al een hecht team vormden en goed op elkaar waren ingespeeld. 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.