...

Vegetarisch borrelen bij Brouwerij Troost

door | 18 jun 2023 | Amsterdam, Borrel, De Hippe Vegetariër, Diner, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

December staat om de hoek en dat betekent maar één ding: de borrelmaand is bijna weer van start! Wij vinden niks leuker dan op een goede herfst- of winteravond in een warm café genieten van een biertje of wijntje. En bij een borrel hoort natuurlijk ook iets te eten! Houd jij ook zo van borrelen? Dan nemen wij jou graag mee naar Brouwerij Troost in Amsterdam.

 

Brouwerij Troost

Sinds 2013 is Brouwerij Troost al druk in de weer met het brouwen van de meest biologische en lokale bieren. Hiermee dragen zij hun steentje bij aan het goed doen voor de wereld. Inmiddels heeft Brouwerij Troost alweer drie locaties in Amsterdam, waarvan er twee zelfs een brouwerij in het pand hebben. Zo ook de locatie in het Westerpark, waar wij op bezoek mochten komen.

Brouwerij Troost is niet zomaar een brouwerij wat enkel bier brouwt. Zij voelen zich ontzettend verantwoordelijk voor de mensen die voor hen werken, de buren, stadsgenoten en ga zo maar door. Ze doen er dan ook alles aan om met het bedrijf zo min mogelijk schade aan te brengen aan mens en milieu. Neem bijvoorbeeld hun biertje Honingblond. Met elk gedronken glas Honingblond draagt Brouwerij Troost bij aan projecten die gericht zijn op het vergroten van de biodiversiteit in de stad. Wij hebben dan ook zeker dit biertje geproefd, erg lekker!

Sfeer en locatie

De locatie waar wij op bezoek mochten komen bevindt zich in het gezellige Westerpark in Amsterdam. Dit park heeft van zichzelf al een erg gemoedelijke sfeer en dit neem je mee naar binnen bij de brouwerij. Bij binnenkomst worden wij ontzettend hartelijk ontvangen en voel je gelijk de gezelligheid. Brouwerij Troost heeft een open inrichting, waarbij de bar echt het middelpunt speelt. Met uitzicht op de bierbrouwerij en de lange picknicktafels, kun je hier alleen maar genieten van een goede borrel of een lekker hapje eten! Het personeel wat werkt bij de locatie in het Westerpark is ontzettend aardig en ontvangend. Je kunt aan ze zien dat het een hecht team is en dat ze elkaar respecteren. Dit draagt bij aan de fijne sfeer van dit café.

Het menu

Sinds kort heeft Brouwerij Troost het gehele menu vleesvrij gemaakt! Heb je nog meer redenen nodig om op bezoek te gaan bij één van de locaties? Het menu bestaat uit verschillende burgers met bijgerechten, maar ook goed pubfood. Wat natuurlijk thuishoort op het menu zijn de nodige borrelhapjes, snacks en flammkuchen. Brouwerij Troost heeft dus alles in huis voor een goed avondje borrelen inclusief een hapje eten.

Wij begonnen deze avond met een gedeeld voorgerecht, gekozen uit de vele borrelhapjes. Zo kozen wij voor de cauliflower tempura, Pimientos de Padrón en een flammkuchen met zeekraal en zongedroogde tomaat. Allemaal stuk voor stuk erg lekker! Cauliflower tempura blijft toch een terugkerende favoriet en een flammkuchen met zeekraal hadden wij nog niet eerder gezien! Zeker waard om te proberen. Hierbij dronken wij de New England, een zacht biertje met tropisch fruit. Een ontzettend lekker biertje, waarmee Brouwerij Troost meerdere prijzen heeft gewonnen.

Voor het hoofdgerecht kozen wij voor een Melanzana alla Parmigiana, keuze van de chef, en een Pita Sabbich. Wij begrepen na de eerste hap al direct waarom de Melanzana de keuze van de chef is, want wat is dit gerecht ontzettend lekker! De Pita Sabbich heeft daarnaast een bijzonder verhaal. Dit gerecht is geïnspireerd op een broodje van de Noordermarkt waar zij hun eigen twist aan hebben gegeven. De mangochutney bij dit recept maakt het helemaal af! Hierbij dronken wij het eerdergenoemde biertje Honingblond.

Al met al…

Ben jij op zoek naar een plek om te borrelen in Amsterdam? Bezoek dan eens één van de locaties van Brouwerij Troost! Alles wat je proeft of drinkt heeft een bijzonder verhaal en je doet er soms ook nog eens iets goeds mee voor de wereld! Geen zin om in een café wat te drinken, maar zit je liever thuis? Je kunt de biertjes van Brouwerij Troost ook kopen in de bierwinkel op locatie. Allemaal in blik!

Brouwerij Troost – Pazzanistraat 25-27 1014DB Amsterdam – https://brouwerijtroost.nl/

Ben jij weleens bij Brouwerij Troost geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vegetarisch borrelen bij Brouwerij Troost
Article Name
Vegetarisch borrelen bij Brouwerij Troost
Description
Houd jij ook zo van borrelen? En dan al helemaal met vegetarische snacks? Dan nemen wij jou graag mee naar Brouwerij Troost in Amsterdam.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt