Vegetarisch borrelen bij Borrl Kitchen in Amsterdam
3.7 (73.33%) 3 votes

It’s in the name: Borrl Kitchen is dé plek bij uitstek voor een heerlijke vegetarische borrel. Het horeca concept dat met borrelplanken werkt, is door crowdfunding ontstaan. Het borrelgevoel leeft er niet alleen in de avond, ook in de ochtend en middag bruist het er van de gezelligheid, borrelhapjes. Zelfs voor kinderen is er een speciale pannenkoeken- of limonadeborrl. Na de ontmoeting met het concept, het interieur en de vriendelijke bediening, en natuurlijk de vegetarische lekkernijen was ik gelijk verkocht!

Interieur
Borrl Kitchen straalt een en al gezelligheid uit. Achterin het restaurant staat op de muur in grote lichtgevende theater letters: Borrl Kitchen. De inrichting is zeer gevarieerd. Naast de bar staan er zowel grote tafels voor grotere groepen, kleine tafels voor als je met je vriend of vriendin komt borrelen of eten, en er zijn tevens hoge tafels die vlak bij het raam staan en uitzicht hebben op een van mijn favoriete plekken in Amsterdam: Artis. Er heerst een zeer fijne, informele sfeer in de kleine ruimte. Alles is van hout waardoor het warm en tegelijkertijd een café gevoel geeft. Sfeer, belichting en inrichting zijn voor mij heel belangrijk, en doen tevens mijn eetlust verhogen! pluspunt dus.

Bediening en gasten
Bij binnenkomst werden we vriendelijk in ontvangst genomen. We kregen de keuze om aan een lage tafel te zitten of aan een hoge. Vervolgens werd ons uitleg gegeven over de menukaart, en ook daarbij werd met veel aandacht en tijd aan gegeven. Echt super hoeveel verschillende vegetarische gerechten, borrelhapjes en nog veel meer op de kaart hebben staan. Ook bij de wijnkeuze werden we goed op weg geholpen, en geïnformeerd over hun beste wijnen. We lieten ons verrassen, en het viel alles behalve tegen! Echt super hoe goed je in restaurant Borrl wordt geadviseerd, zowel voor de gerechten als voor de wijnen.

Vegetarisch smullen
Ik heb al een puntje van de sluier opgetild, want het eten was het meer dan lekker en gezond. Naast de variëteit aan vegetarische gerechten, die allemaal op hun beurt lekker smaakten, waren deze gerechten en hapjes ook zeer creatief en ‘out of the box’. Alles behalve saai. Als voorgerecht bij een witte wijn kregen we een kleurrijke, creatieve borrelplank voorgeschoteld met de meest heerlijke hapjes. De bietenballen, ook wel vegetarische bitterballen, gefrituurde uienringen, het groente tuintje met rauwkost, en de drie verschillende home made humus en bieten spread waren heel verfijnd en verrassend van smaak. Na het vegetarische Borrl plankje als voorgerecht kwam het hoofdgerecht. Ook deze samenstelling was weer even kleurrijk, creatief waarbij groenten de hoofdrol speelde. Het bestond uit een aubergine bootje met gegrilde courgette, een bordje met groene asperges (een van mijn favoriete groente :)) gegarneerd met zwarte olijven. Ontzettend gezond allemaal, en heel erg lekker. Dat was nog niet eens alles, want we kregen ook nog de heerlijke kikkererwten burger op een broodje met gefrituurde zoete aardappeltjes te proeven. Ik heb er al veel geproefd bij verschillende hotspots, maar de frietjes bij Borrl staan vanaf nu op nummer 1 van mijn lijstje. Echt TOP. Als dessert kregen we de huisgemaakte cheese cake in een schattig weckpotje voorgeschoteld. Sowieso kan je mij altijd wakker maken voor een goede cheese cake, maar deze variant was extra special. Deze is namelijk gegarneerd met dunne limoen schilletjes, dat de geweldige smaak helemaal afmaakte. Al met al zijn mijn verwachtingen overtroffen, Borrl is een échte aanrader voor een gezellige lunch, een diner voor feestelijke gelegenheden. Stap er gerust een keer naar binnen als je toch in de buurt van Artis bent! 🙂

Ben jij bij Borrl Kitchen geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Borrl- Plantage Kerklaan 41 – Amsterdam – www.borrl.kitchen.nl

Summary
Article Name
Vegetarisch borrelen bij Borrl Kitchen in Amsterdam
Description
It's in the name: Borrl Kitchen is dé plek bij uitstek voor een heerlijke vegetarische borrel. Het horeca concept dat met borrelplanken werkt, is door crowdfunding ontstaan. Het borrelgevoel leeft er niet alleen in de avond, ook in de ochtend en middag bruist het er van de gezelligheid, borrelhapjes. Zelfs voor kinderen is er een speciale pannenkoeken- of limonadeborrl.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!