GREEN Gastrobar: Vegetarisch dineren in de hoogste skybar van Amsterdam
Mees Groot

GREEN Gastrobar: Vegetarisch dineren in de hoogste skybar van Amsterdam

vrijdag 22 juli 2022
Bij GREEN Gastrobar kun je dineren op de 26e verdieping van de VALLEY op de Zuidas met een buitengewoon 360-graden uitzicht over de stad. In de hoogste skybar van Amsterdam kun je genieten van een bijzondere vegetarische lunch met lokale producten, in combinatie met een goed glas wijn of een spectaculaire cocktail. Een must visit voor alle vega liefhebbers, het zakelijke publiek van de Zuidas of als je Amsterdam een keer vanaf een andere hoogte wilt bekijken.

Interieur en sfeer
De mysterieuze ingang van dit bijzondere restaurant is te vinden via de luxe interieurzaak ‘Molteni&C Amsterdam Flagship Store’ op de Beethovenstraat. Het unieke meubilair van deze winkel is terug te vinden in het restaurant. Met de lift word je op hoge snelheid naar de bovenste verdieping gebracht waar je gelijk verrast wordt door een prachtig uitzicht over Amsterdam. De samenwerking tussen LUTE en Co van der Horst/Molteni zorgt voor een bijzondere uitstraling met meubilair van hoge kwaliteit. De grote ramen veroorzaken veel daglicht, de marmeren en glazen tafels voor een moderne uitstraling en de leren banken geven een gevoel van ontspanning. De open keuken en lange bar creëren een gezellige sfeer en bovendien zijn we een 360-graden uitzicht niet gewend in Amsterdam. Naast lekker eten ook echt een uitje van de dag dus!

Het restaurant is niet enkel geopend voor het hardwerkende publiek van de Zuidas, maar ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het menu of willen genieten van een bijzonder uitzicht over de stad. Het duurzame aanbod van het menu komt overeen met de Valley, wat een innovatief en duurzaam gebouw is. Naast het restaurant op de bovenste verdieping, is er ook een grote lounge en de eerste verdieping kan worden afgehuurd voor privé evenementen.Menu
Met dit nieuwe restaurant heeft chef Peter Lute, bekend van restaurants in de Johan Cruyff Arena en Ziggo Dome, zich opnieuw bewezen. Het bijzonder goede menu wordt samengesteld door een team wat al op elkaar is ingesteld. Het team van Lute heeft ervaring opgedaan bij de Kruidfabriek in Amstelveen, waar ook werd gekookt met veel groenten en kruiden. Optioneel kan er bij de GREEN Gastrobar worden gekozen voor vlees of vis, maar het vaste menu is geheel vegetarisch. De voor-, hoofd- en nagerechten worden tegelijk geserveerd, maar je kan zelf bepalen in welk tempo je wilt genieten. Je kunt er gaan zitten voor een snelle lunch, maar lang tafelen is natuurlijk ook een optie. De gerechten bestaan voornamelijk uit groenten zoals een voorgerecht met tomatenthee, smokey biet of aubergine met zeewier kroepoek met erna een overheerlijke truffelrisotto, knolselderij of linzen met miso als hoofdgerecht. Zorg dat je wat ruimte over hebt voor een van de gastronomische desserts zoals een matchacremeux met rabarber en een basilicumsorbet. Of sluit af met overheerlijke chocolade. Niet zo'n zoetekauw? Dan is er ook keuze voor het kaas assortiment, eventueel onder het genot van een bijpassende wijn.Onze ervaring
Het eten bij GREEN Gastrobar is niet het enige waarvoor je langs wilt komen. Door het bijzondere interieur en de toegankelijke locatie is het echt een bijzonder uitstapje om tot rust te komen. Daarnaast wil je de kans niet mislopen om Amsterdam van zo'n hoge verdieping te bekijken. Op de website is de beschikbaarheid voor een lunch of evenement te vinden. Ga jij er op bezoek?

GREEN Gastrobar – Beethovenstraat 305, 26ste verdieping, 1083HK Amsterdam - https://gastrobargreen.nl/

Ben je net als wij, helemaal ondersteboven van je bezoek aan de GREEN Gastrobar? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.