Een dagje eropuit: 100% vegetarisch menu bij Artis
Bibian Berkhout

Een dagje eropuit: 100% vegetarisch menu bij Artis

woensdag 22 november 2023
Een gezellig dagje eropuit naar de dierentuin, maar weet je niet in welk park je lekker vegetarisch kunt eten? Wij hebben de gouden tip voor je! Af en toe is het nog lastig om lekker vegetarisch te eten in een pretpark, al komen er gelukkig steeds meer vega opties bij. In dit artikel delen we een aantal leuke plekken waar je een dagje heen kunt gaan met vrienden of familie én waar je kunt genieten van heerlijke vegetarische opties. Lees snel verder en kom erachter welke plekken wij aanraden!

 

Artis


Sinds 2021 is de menukaart van Artis, de dierentuin van Amsterdam, volledig vegetarisch, waarvan 75% zelfs veganistisch! Wij zijn dit uiteraard even gaan proeven. Om te beginnen kun je rechts van de ingang genieten van een kop koffie met een stuk bananenbrood of wortelcake. Deze zijn gebakken door jongens en meiden die in de gevangenis worden opgeleid tot bakker. Op deze manier maak je, terwijl je geniet van de cake, dus ook nog sociale impact! Eenmaal op het park zelf raden we je aan om in de Serre (naast de pinguïns) een vegan proeverij te bestellen, om je vingers bij af te likken zo lekker! Deze proeverij verandert mee met de seizoensgroenten die bovendien deels worden verbouwd op het park zelf.

 

Andere locaties veranderen mee


Wij zijn langs Artis geweest waar je dus heerlijk vegetarisch kan eten, maar wist je dat andere dierentuinen zoals Wildlands in Emmen en Blijdorp in Rotterdam ook vega(n) items aanbieden? Zo heeft Blijdorp in één van hun restaurants (Serenga themagebied) veganistisch eten het nieuwe normaal gemaakt door dat als eerste optie aan te geven. Mensen moeten dus een extra stap zetten door specifiek naar ‘echt’ vlees te vragen als ze dat toch graag willen. In Blijdorp kun je kiezen voor een vegetarische of veganistische optie wanneer je iets bestelt. Ook besteden ze jaarlijks aandacht aan De Week Zonder Vlees campagne.

 

Word jij ook zo enthousiast van meer vega opties in themaparken, pretparken en dierentuinen? Laat ons weten waar jij lekker vegetarisch hebt gegeten in een reactie op de website, op Instagram, of op Facebook!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.