Print Friendly, PDF & Email

Hoera, de horeca is weer open! Dat betekent dat wij je ein-de-lijk alles kunnen vertellen over onze ervaringen bij Vessel Bar & Kitchen Amsterdam. Lekker hangen bij de open haard, werken achter je laptop of een snelle lunch met collega’s, het begin van het weekend vieren met een cocktail of uitkateren met een lazy breakfast op zondag of juist uitgebreid dineren, het kan allemaal bij Vessel Amsterdam. Onze ervaringen lees je hier!

Het interieur
Bij binnenkomst merk je het direct: bij Vessel voelt het echt als thuiskomen. Dit is ook de reden dat Vessel Bar & Kitchen ook wel bekend staat als de nieuwe woonkamer in de Amsterdamse Houthaven. In het nieuwe hotel BOAT&CO vind je Vessel Bar & Kitchen met prachtig uitzicht op het IJ en verschillende vega en plantaardige gerechten om te proeven. Je snapt het, wij namen graag een kijkje! Bij binnenkomst door de hoge industriële deuren kom je in een ontzettend hoge ruimte met een mooie entree die tevens dient als restaurant, lounge en bar: een echte woonkamer dus. Wij nemen plaats aan de lange bank van waar we alle prachtige details kunnen waarnemen. Want wow, wat een aandacht is hier geweest voor de setting, het is ontzettend mooi om te zien. Inmiddels is ook het terras open met uitzicht op het water – hier komen wij zeker nog een keer voor terug!

Bediening & publiek
Bij binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht, wanneer wij om ons heen kijken zien wij diverse gezelschappen. Zo zitten er gasten op de bank bij de open haard de mooiste cocktail te drinken, maar spotten we ook een gezin, enkele hotelgasten en groepen mensen die net als wij aangeschoven zijn voor het diner. De bediening is vriendelijk en komt af en toe langs om te checken hoe het met ons gaat maar staat niet constant voor onze neus, eigenlijk precies zoals je het wilt hebben als je oneindig aan het bijkletsen bent met je tafelgenoot. Daarnaast helpen ze je graag met het maken van eetkeuzes en valt er genoeg te vertellen over de menukaart en de wijnen, heel fijn.

Zorgeloos genieten
Eten bij Vessel is genieten van lokale producten die met zorg zijn geselecteerd waarbij rekening is gehouden met de impact op het milieu. De missie van Vessel is simpel: heerlijk eten maken waar jij zorgeloos van kunt genieten. En dat kan dankzij lokale leveranciers die veel geven om goed en lekker eten en drinken. Dit zie je ook duidelijk aan de menukaart, die is namelijk gemaakt van agrarisch restmateriaal: schutpapier. Maar ook op de kaart zelf komt de voorliefde voor lokaal duidelijk naar voren. Zo komt de groente en fruit uit de buurt, wordt er gebruikt gemaakt van wild geplukte bessen, paddenstoelen en eetbaar groen en de lekkerste lokaal gebrande noten, gefermenteerde dranken en natuurwijn.

Het huidige menu
Op het menu vinden wij verschillende vegetarische en plantaardige gerechten waar we direct enthousiast van worden! Kleine disclaimer: in de tussentijd is er plaats gemaakt voor een vernieuwde menukaart en daarom vertel ik je vooral niet over de gerechten die afgebeeld staan, die wij gegeten hebben tijdens ons bezoek in het pre-corona tijdperk, maar vertel ik je in plaats daarvan alles over de nieuwe kaart! De vrijdagmiddagborrel komt weer op gang, tijd dus om dat te vieren met een klein gezelschap onder het genot van geroosterde padron pepers, oesterzwam bitterballen en/of flatbread met dips. Dineren kan natuurlijk ook, te beginnen met een een artisjok met Franse dressing als pronkstuk in het midden van de tafel, gecombineerd met Nederlandse buffelmozzarella met ingemaakte tomaten en een kikkererwtensalade met za’atar. Gevolgd door linzen kofta curry met tomaten raita, gegrilde aubergine met gegrilde sjalot en baby bok choi, of couscous om te delen. Met on the side een portie zoete aardappel friet, zomergroenten, een wilde tomaten salade of little gems met miso dressing – YUM!

Al met al…
… zijn wij ontzettend enthousiast over onze ervaringen bij Vessel Bar & Kitchen! Dit is de perfecte plek voor iedere gelegenheid en door de leuke ruimtes die gecreëerd zijn voel je je er helemaal thuis. Daarnaast staat de menukaart boordevol lokale producten wat niet alleen heel goed is voor de lokale ondernemers, maar ook vaak beter is voor het milieu. Door te genieten van de heerlijke gerechten en dranken op de kaart, dragen wij hier graag een steentje aan bij. Dit was dus zeker niet ons laatste bezoek aan Vessel, tijd om binnenkort, op een zonnige dag, plaats de nemen in de buitenlucht op het terras en het no-touch concept, dat helemaal past bij het huidige klimaat, te ervaren.

Vessel Kitchen & Bar – Revaleiland 500, 1014 ZG Amsterdam – www.vesselamsterdam.nl

Ben jij bij Vessel Amsterdam geweest om de verschillende gerechten van de menukaart te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Vessel Kitchen & Bar: de nieuwe woonkamer in de Houthaven
Article Name
Vessel Kitchen & Bar: de nieuwe woonkamer in de Houthaven
Description
Borrelen met uitzicht op het IJ, een snelle lunch, het weekend vieren of uitgebreid dineren, het kan allemaal bij Vessel Amsterdam in de Houthaven!
Author