Vinnies Deli: vintage & kwaliteit
Isabel Boerdam

Vinnies Deli: vintage & kwaliteit

vrijdag 27 september 2013
Als je een jaar op reis bent geweest dan mis je de komst van allerlei toptentjes. Vinnies Deli was daar een van. Een geweldig karakteristieke deli aan het begin van de Haarlemmerstraat met een tijdloos vintage huiskamerinterieur en unieke broodjes en salades die helemaal aansluiten bij de wensen van De Hippe Vegetariër. Een plek om lang te zijn en vaak terug te komen.

Het interieur
Je komt binnen in een eigentijds winkeltje waar de verse broden, de organische koeken, de huisgemaakte granola en de super salades je toelachen. Een biologisch, organisch en duurzaam gevoel met op de achtergrond een stijlvolle huiskamer met een ouderwetse piano, een schemerlamp, een mooie bosbloemen en houten meubilair uit de zeventiger jaren. Via de witte trap vind je boven een rustige bovenkamer met een uniek uitzicht op het oudste bordeel van Amsterdam, een grote leestafel vol plantjes en tijdschriften en niet te vergeten een ouderwetse fiets als eigenzinnige decoratie. De perfecte plek om een paar uurtjes rustig te werken, te studeren, te dromen of te kletsen.

De bediening
De bediening van Vinnies Deli past in alle opzichten bij de sfeer van het zaakje. Ze zijn vriendelijk, rustig, eigenzinnig en hebben duidelijk een grote liefde voor hun vak en voor hun deli. Ze willen graag dat je je thuis voelt in hun ‘huis’ en doen er alles aan om daarvoor te zorgen. Met hun warme welkom, hun glimlach, hun praatje en de gemeende vraag of je het naar je zin hebt en alles goed smaakt.

Het publiek
Via via komt heel Amsterdam bij Vinnies Deli. Mensen raden het elkaar aan, er wordt over gesproken op Facebook en Twitter en nietsvermoedende passanten raken gecharmeerd door het frisse uiterlijk van het wit-geluifelde zaakje, opvallend in de diverse gezichten van de Haarlemmerstraat. Een plek voor eigentijdse Amsterdammers en toeristen met goed oog voor bijzondere lokale eettentjes.

Het eten
Qua eten is Vinnies Deli een topper voor Hippe Vegetariërs. Eindelijk eens een zaakje dat het aandurft om iets totaal anders te serveren dan de gebruikelijke broodjes Old Amsterdam, warme geitenkaas en caprese. Het alternatief is geweldig: creatief, verrassend, lekker en light. Organische oerboterhammen (speltbrood is ook mogelijk!) belegd met zwarte bonen hummus, kaviaar van aubergine, cottage cheese en avocado of mousse van cherrytomaatjes. Daarnaast bieden ze zalige salades met wilde tomaten, spicy kikkererwten, venkel, linzen en groene asperges. Voor de typische Hippe Vegetariër die niet kan kiezen tussen al dit lekkers is er een combinatie van alles mogelijk. Tot slot kunnen ook de ontbijtmogelijkheden, verse sappen, verantwoorde zoete lekkernijen en heerlijke theetjes niet ongenoemd blijven. En alles is beschikbaar voor take-away. Hoe fijn is dat!

De rekening
Bij Vinnies Deli betaal je tussen de 4 en 7 euro voor een ontbijtje, tussen de 7 en 10 euro voor zo’n mooi broodje en 6,50 voor een kleine salade. De thee en koffie is netjes geprijsd tussen de 2-3 euro en ook de sapjes zijn betaalbaar voor gemiddeld 4 euro. Kortom voor minder dan 15 euro ben je gegarandeerd van een momentje voor jezelf  in een heerlijke omgeving en een gezonde lunch op niveau!

TIP!
Goed om te weten dat Vinnies Deli ook aan catering en private dining doet! De hele sfeervolle huiskamer voor jou en je vrienden alleen of Vinnie bij je thuis. In overleg met de jongens is er van alles mogelijk werd mij verteld dus zeker het onthouden waard!

Vinnies Deli, Haarlemmerstraat 46,
020 771 3086, www.vinniesdeli.nl

1 Reacties

Wat een leuke tip, komt ook door je enthousiaste schrijfstijl heel leuk! dank

12:24 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.