Print Friendly, PDF & Email

Vondelpark 3 is het restaurant aan het begin van het Vondelpark in het prachtige monumentale pand met de schitterende veranda. Als ik ooit nog eens een hip vegetarisch restaurant begin, dan droom ik ervan dat het op deze plek is, in dit gebouw. Succes gegarandeerd als je het mij vraagt, een plek om van te houden.

Het interieur
Vondelpark 3 is waanzinnig groot. Je hebt het terras op de beganegrond, een loungeterras op de veranda, een foodcorner op de eerste etage en het restaurant op de beganegrond. Het terras heeft vrolijke gekleurde stoelen en eenvoudige tafels, van binnen is het modern ingericht met opvallende kunst, houten tafels, comfortabele stoelen en midden in de zaak drie opvallende lampen. Het is mooi en verzorgd gedaan, maar het pand maakt pas echt het verschil: dat is een kasteel, een landhuis, een villa. Een plek waar je je voorstelt dat er gala’s worden gehouden op de veranda met veel champagne en lange jurken.

De bediening
De bediening in Vondelpark 3 is vriendelijk en vlot. Het is een gestroomlijnd team dat met een strakke taakverdeling en oortjes voor de communicatie alle touwtjes in handen heeft, ook druk het ook is. Ze werken snel en je wordt op je wenken bediend. Eten en drinken staat binnen no-time voor je neus, lang wachten hoort er echt niet bij. Lang tafelen daardoor ook niet, maar dat geeft niet. Het is echt een plek voor een klein dinertje, een hoofdgerecht met een goed glas wijn voor een goede prijs in een unieke ambiance.

Het publiek
Vondelpark 3 is een typisch grand-café en restaurant voor iedereen. Dankzij de centrale locatie en de unieke ligging op het beste plekje van het Vondelpark is het een uitvalsbasis voor toeristen, hardlopers, wandelaars, Amsterdammers, dagjesmensen, moeders met kinderen, gezinnen, vriendinnen en noem maar op. Het is de perfecte plek voor een kop koffie, broodje of maaltijdsalade. Je bent er altijd welkom van ‘smorgens vroeg tot ‘savonds laat.

Het eten
De menukaart van Vondelpark 3 is uitgebreid en divers. Je hebt ontbijtjes, taarten, soepen, broodjes, salades, warme lunchgerechten, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, allemaal met keuze uit vlees, vis en natuurlijk ook voldoende vegetarisch. Begin je dag met biologische yoghurt met muesli en vers fruit, een sticky toffee banaantaartje tussendoor, als lunch een een ouderwetse tomatensoep met landbrood of een salade met geitenkaas, spinazie, groene asperges, blauwe druiven en walnoot. En ’s avonds tot slot een quinoa salade met avocado, gemarineerde tomaatjes en koriander, gevolgd door een goed bereide gnocchi met spinazie, portobello, truffel en parmezaan, afgesloten door drie bereidingen van chocolade of een altijd lekkere scroppino. Eenvoudig maar van goede kwaliteit en geserveerd met oog voor detail.

De rekening
Bij Vondelpark 3 betaal je 5,90 voor je ontbijt, 4,90 voor een taartje, 6,90 voor de soep, 11,60 voor de salade (groot is ook mogelijk voor 13,60), voor de quinoa 9,50, voor de gnocchi 19,50 en voor het dessert tussen de 7,50 en 9,50. Meer eenheid en eenvoud in de prijzen kan dus geen kwaad, maar prima prijzen voor een goed grand-café. De wijn tot slot varieert van 3,70 per glas voor de huiswijn tot 6,50 voor een exclusiever glas. Gelukkig is de huiswijn heerlijk! Voor 1,50 tot slot krijg je een grote karaf water met munt en limoen en voor 3,50 een zakje brood met tomatenkruiden. Een welkom stukje service als deze extraatjes van het huis zouden zijn, maar wat niet is kan nog komen…

Vondelpark 3, Vondelpark op hoogte Van Baerlestraat Amsterdam, 020 639 25 89, www.unlimitedlabel.com/nl/vondelpark3/vondelpark3-home/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_4660      IMG_4657

IMG_4652      IMG_4654 2

IMG_4672      IMG_4676

Summary
Vondelpark 3: mijn droomplek
Article Name
Vondelpark 3: mijn droomplek