Print Friendly, PDF & Email

Wilde Zwijnen is een absolute ontdekking. Gelegen op het Javaplein is het voor mij best een eindje fietsen, waardoor ik er pas onlangs voor de eerste keer kwam, maar die fietstocht is het he-le-maal waard. De ambiance, het eten, het publiek, de sfeer, alles is goed bij Wilde Zwijnen. Een eetcafé sfeer met de klasse van een restaurant. Hier moet je geweest zijn!

Het interieur
Wilde Zwijnen neemt een grote hoek in beslag op het Javaplein in Amsterdam Oost. Het is een groot restaurant gesplitst in een voor- en achterhuis met een enorm terras in de zon. Het restaurant heeft een rauwe, stoere uistraling dankzij de ruwe, donker houten tafels en de gloeilampen die door het hele restaurant uit het plafond komen. Op de tafels ouderwetse kandelaars en met krijt geschreven de naam van de reservering. Lekker eigenwijs en karakteristiek.

De bediening
De bediening in Wilde Zwijnen is in tegenstelling tot de ambiance niet houtje-touwtje maar juist professioneel en vakkundig. Dit is precies de verhouding tussen eetcafé en restaurant die Wilde Zwijnen zo uniek maakt. Ze hebben kennis van de wijn en van het eten en proberen het je echt naar de zin te maken. Hoe druk en vol het ook is, ze houden je in de gaten en zorgen dat de avond fijn verloopt.

Het publiek
Wilde Zwijnen heeft een enorm divers publiek. Van jong tot oud, van student tot zakenman, van Amsterdammer tot toerist, iedereen komt naar Wilde Zwijnen. Dit maakt het een kleurrijk en gevarieerd restaurant waar iedereen zich prettig voelt. Het is geschikt voor een romantisch diner, een eerste date, een vriendenavond of juist met je ouders. Alles kan en het is altijd goed.

Het eten
Wilde Zwijnen heeft een leuke, regelmatig wisselende menukaart. Je kan per tafel het drie of vier-gangen menu van de chef bestellen of á la card kiezen voor vis, vlees of vegetarisch. Zo at ik een verrassende geitenyoghurt-hangop met gegrilde prei, komkommer, tuinbonen en hazelnoten, een doperwten-ravioli met verse doperwten, munt en citroenboter en tot slot het beste dessert van mijn zomer: gele watermeloensoep met Galia meloen, rode watermeloengranité en creme fraiche sorbet. Kon niet beter!

De rekening
Bij Wilde Zwijnen betaal je 30,50 of 36,50 voor het Chef’s Menu. Een voorgerecht kost gemiddeld 9 euro, een hoofdgerecht 18,50 en een dessert 9,50. Daarnaast hebben ze een heerlijk huisaperitief (6,50) en een goede wijnkaart met een mooie selectie van betaalbare en duurdere wijnen. De Ribera del Duero (fles 28 euro) was een echte aanrader. Het water tot slot komt gewoon lekker uit de kraan.

Wilde Zwijnen, Javaplein 23 hs Amsterdam, 020 463 30 43, www.wildezwijnen.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_4107      IMG_4094

IMG_4105      IMG_4111

IMG_4113      IMG_4126

Summary
Wilde Zwijnen: verstopte parel
Article Name
Wilde Zwijnen: verstopte parel