Print Friendly, PDF & Email

Denk je dat het mogelijk is om een groenteburger te maken met maar liefst 250 gram groenten in één burger? Wij gingen de uitdaging aan en maakten 3 verschillende vegan burgers in de Airfryer, met per burger 100% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten! Kortom één groentenburger en je bent all done! Heel belangrijk, want de gevolgen als je te weinig groenten en fruit eet kunnen groot zijn (lees hier maar eens)… Aan de slag dus!

Homemade veggie burgers uit de Airfryer
Voor dit experiment zijn wij de keuken in gedoken met de Philips Airfryer XXL, waarmee wij drie vegan burgers gemaakt hebben die per stuk 250 gram (!) groenten bevatten. Je dagelijks aanbevolen groente-inname in één burger? Ja dat kan dus! De Airfryer is ideaal voor dit recept, want in deze “mini-oven” rooster je razendsnel je groenten en heb je genoeg ruimte om deze full of veggies burgers te maken voor het hele gezin (3 stuks). Bovendien gebruik je een minimale hoeveelheid olie en is het resultaat alsnog extra knapperig. Aanrader!

Voor ieder wat wils: varieer met je eigen groenten!
Je zult nu misschien denken: maar heb je dan niet ontzettend veel ingrediënten nodig en hoe maak je voor ieder wat wils? Daar hebben wij een oplossing op bedacht. Je volgt simpelweg het basisrecept en kiest daarbij de 250 gram groenten die jij lekker vindt. Zo heeft het hele gezelschap een eigen veggie burger naar smaak! Broodjes en toppings erbij en je hebt een klein burgerfeestje aan de eettafel. Ter inspiratie hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet: een rode-, een oranje, en een groene burger, zonder vlees of dierlijke producten, doing good! Voor je eigen gezondheid en de wereld om ons heen.

Ingrediënten basisrecept
Voor één burger
1/3 witte ui, grof gesneden
1 teentje knoflook, gepeld
1 theelepel lijnzaad
1 theelepel water
zout en peper
250 gram groenten naar keuze, grof gesneden
Broodje, saus & toppings

Rode veggie burger
1x basisrecept
150 gram rode biet
100 gram aubergine

Groene veggie burger
1x basisrecept
150 gram broccoli
100 gram champignons

Oranje veggie burger
1x basisrecept
100 gram wortel
150 gram pompoen

Hoe maak je deze 250 gram groenteburgers?

  1. Plaats de gesneden groenten voor jouw burger, knoflook en ui in de Airfryer.
  2. Zet de Airfryer aan, stel deze in op 160°C en grill de groenten met de ui en knoflook gedurende 15 minuten.
  3. Plaats de gegrilde groenten in de keukenmachine en voeg hier het lijnzaad en het water toe. Pulse deze massa tot je een goede substantie hebt waar je een stevige burger van kunt maken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak van dit mengsel een balletje met je handen en plet deze licht op het werkblad tot je een mooie burger hebt.
  5. Wil je verschillende burgers maken zoals wij hebben gedaan, dan zal je stap 1 t/m 4 moeten herhalen met de groenten voor de verschillende burgers.
  6. Plaats de burgers (max. 3 tegelijkertijd), wederom in de Airfryer, stel deze in op 200°C en bak de burgers totaal 10 minuten.
  7. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en bereid de toppings voor de burgers voor.
  8. Plaats nadat je de burgers eruit hebt gehaald de broodjes in de mand van de AirFryer en bak deze nog 2 minuten op 200°C om ze extra knapperig te maken.
  9. Voor het serveren: plaats een saus en een blaadje sla op het broodje, hierop een burger, gevolgd door je toppings en eventueel extra saus. Plaats de bovenkant van het broodje op de burger. Smakelijk!

WIN EEN AIRFRYER!
Jaaaa! Mega coole winactie. Wij mogen een PHILIPS AIRFRYER XXL weggeven. Deze wil je winnen!!! Laat ons door middel van emoticons zien hoe graag je dit wil & tag je maatje voor wie jij deze veggie burgers gaat maken als je wint 🙂 Dit kan in een reactie onder dit artikel, via Facebook of Instagram. Dan maken wij volgende week de gelukkige winnaar bekend!

Heb jij ons 250 gram groenteburgers gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Airfryer? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
250 gram groenteburgers uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)