Print Friendly, PDF & Email

Wij vieren het begin van zomer met kleurrijke groentepizza’s uit de Airfryer! Zo krijgen wij op een feestelijke manier onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. Één pizza bevat namelijk 250 gram groenten. Begin de zomer goed met deze kleurrijke groentepizza’s!

Ingrediënten

Pizza van rode biet
Bodem:
200 g voorgekookte rode biet
100 g gemalen havermout
50 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el hummus
1/2 wortel, in de lengte geraspt in linten
2 kastanjechampignons, in plakjes
50 g geitenkaas

Extra benodigdheden: Philips Airfryer XXL Pizza Meesterset

Pizza van broccoli
Bodem:
200 g broccoli
50 g gemalen havermout
1 ei
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el pesto
10 aspergetips
1/4 courgette, in slierten of dunne plakjes
rucola

Pizza van zoete aardappel
Bodem:
300 g zoete aardappel
150 g gemalen havermout
2 eieren
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el tomatenpuree
1/2 oranje paprika, in reepjes
1 tomaat, in plakjes
2 el zwarte olijven
1/2 bol mozzarella

Bereidingswijze

Rode bietpizza: verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Snijd de voorgekookte rode biet grof en doe de stukken in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het bietendeeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de rode bietbodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de rode bietpizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Smakelijk!

Broccolipizza: verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Snijd de broccoli grof en doe de stukken in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het broccolideeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de bodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de broccolipizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven, garneer met rucola en snijd in stukken. Smakelijk!

Zoete aardappelpizza: verwarm de Airfryer voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verdeel de zoete aardappelblokjes over het mandje van de Airfryer en rooster de groenten 8 minuten. Haal de zoete aardappel uit de Airfryer en doe de stukken samen met de eieren in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het zoete aardappeldeeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de bodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de zoete aardappelpizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Smakelijk!

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept uit de Philips Airfryer? Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 kleurrijke groentepizza’s uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)