Print Friendly, PDF & Email
4.8/5 - (5 stemmen)

Alert! Zondag 14 mei is het moederdag. Nog ruim op tijd dus om na te denken hoe je jouw moeder wilt verwennen dit jaar. En dat is nodig, want mama’s zijn de liefste, de beste, ze zijn onmisbaar! Reden temeer om deze heerlijke ontbijttaartjes voor haar te maken, met een goede cappuccino en een mooie bloem. Dan kan haar dag niet meer stuk!

Mijn inspiratie
Verwen jij je moeder genoeg met moederdag? Ik kreeg echt een brok in m’n keel toen ik dit filmpje voor de eerste keer zag, en moet er ieder jaar weer aan denken… Aan de slag dus voor die lieve mama! Dit jaar haalde ik mijn Moederdag inspiratie uit een nieuwe vegan productlancering van Becel: 100% plantaardige spreads met kokos-, walnoot- en avocado-olie! De basis van deze producten bestaat uit een mix van koolzaad-, lijnzaad en zonnebloemolie en daar is nu ofwel walnootolie, kokos- en amandelolie of avocado- en limoenolie aan toegevoegd. Dit maakte mij zeer nieuwsgierig! De vrolijke verpakkingen spraken mij ook direct aan. Met elk van deze varianten heb ik een ontbijttaartje gemaakt met een beschuitje als basis, de spread erop en dan echte verwentoppings. YUM! En wat zo leuk is, is dat elke spread net een andere smaak, structuur en karakter heeft. Dit geeft inspiratie voor bijzondere recepten.

3 x gezond ontbijttaartje
Mijn persoonlijke favoriet? Moeilijk kiezen… maar dan ga ik voor die met kokos- en amandelolie, aardbeien, basilicum en verse vijgen. Deze spread is super luchtig en fris, en de combinatie met de toppings maakt ‘m spannend van smaak en kleurrijk. Daar word je blij van (en je moeder ook)!

Avocado-rucolataartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met avocado-olie & limoenolie
6 takjes rucola
½ avocado, in flinterdunne plakjes en opgerold als een roos (zie hier een tutorial)
1 snufje grof zeezout

Banaan-walnotentaartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met walnootolie
½ banaan, in flinterdunne plakjes
5 walnoten, grof gehakt
1 theelepel honing + 1 snufje cacaopoeder

Aardbei-vijgentaartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met kokosolie & amandelolie
3 aardbeien, in flinterdunne plakjes
1 verse vijg, in flinterdunne plakjes
5 blaadjes basilicum

Meer recept-inspiratie? Klik hier!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Moedersdag! Sturen jullie me een foto via Facebook of Instagram als jullie deze taartjes voor haar maken? Ik ben heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Moederdag-ontbijt: 3 lekkere ontbijttaartjes voor moederdag
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)