Print Friendly, PDF & Email

Vorige maand schreven we een artikel over V-EGGIE, een nieuwe ei-vervanger die we onlangs ontdekten. Dat deze werkt als een echt ei bleek wel met deze ultieme test: drie mini quiches zonder ei! Met heel veel vulling-inspiratie. Wat dacht je van een witlof-blauwe kaas vulling, een zoete aardappel-geitenkaas vulling of een spinazie-ricotta vulling? Mmm…

MIni quiches zonder ei

Ingrediënten voor 3 verschillende mini quiches

Bodem:
300 g bloem
1 tl zout
1 el water
10 g boter
30 g V-EGGIE
200 ml water

Witlof-blauwe kaas vulling:
2/3 witlof
¼ sjalot
2 takjes citroen rozemarijn
2 tl blauwe kaas
10 g V-EGGIE
70 ml water

Zoete aardappel-geitenkaas vulling:
½ zoete aardappel
1 tl zout
¼ sjalot
1/8 tl chilivlokken
¼ knoflook teen
27 g geitenkaas zacht
1 el olie
50 g boerenkool
10 g V-EGGIE
70 ml water

Spinazie-ricotta vulling:
1 el olie
150 g diepvries spinazie
¼ knoflook teen
1/4 sjalot
1 tl pijnboompitten
2 tl ricotta
10 g V-EGGIE
70 ml water

Hoe maak je deze mini quiches zonder ei?

Bodem:
Weeg V-EGGIE af en meng met water. Klop het geheel luchtig met behulp van een staafmixer. Zeef de bloem en meng hier het zout door. Snijdt de boter in blokjes en kneed deze door de bloem. Voeg  het V-EGGIE mengsel toe en kneed tot een mooi geheel. Rol een bal van dit deeg en rol in plastic folie. Plaats dit 30 minuten in de koelkast. Vet ondertussen drie quiche vormpjes in met boter. Na 30 minuten kan je het deeg uitrollen. Vul de quiche vormpjes met het deeg en druk zachtjes aan

Witlof- blauwe kaas vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Snijdt de witlof in de breedte in 3 stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Kruimel de blauwe kaas.  Meng in een schaal het V-EGGIE mengsel met de andere ingrediënten en giet dit in één van de quiche vormpjes. Plaats de rozemarijntakjes op de quiche net voordat deze de oven in gaat.

Zoete aardappel- geitenkaas vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Schil en rasp de zoete aardappel. Zet apart in een schaaltje en voeg zout toe. Zet dit 10 minuten apart. Knijp het vocht uit de zoete aardappel door middel van het indraaien in een theedoek. Snijdt de sjalot en pers de knoflook. Bak deze in één eetlepel olie en voeg de spinazie en chilivlokken toe. Als de ui glazig is en de spinazie zacht zet je dit mengsel apart. Voeg de zoete aardappel en het V-EGGIE mengsel hier aan toe. Vul de quiche vorm met dit mengsel en kruimel hier de geitenkaas over.

Spinazie- ricotta vulling:
Meng de 10 gram V-EGGIE met 70 ml water. Klop dit luchtig op met behulp van een staafmixer. Snijdt de sjalot en pers de knoflook. Verwarm in een pan de olie. Bak hier de ui in tot deze glazig is. Voeg hier de spinazie aan toe en wacht tot deze zacht is. Plaats dit mengsel in een kom en meng de V-EGGIE en pijnboompitten hierdoor. Vul de quiche vorm en kruimel hier ricotta over.

Bak de quiches 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180⁰C.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 x mini quiche zonder ei
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)