Print Friendly, PDF & Email

Eet jij wel eens een beschuitje? Zelf eten wij vooral in het weekend een beschuitje op bed! Eet jij nou nooit een beschuitje of ben jij je beschuitje met hagelslag wel een beetje zat? Dan helpen wij jou graag met 5 tips voor plantaardig beschuitbeleg dat heel makkelijk is én er leuk uitziet op de ontbijttafel of op bed!

NIEUW: Becel Pure zonder palmolie
Een 100% plantaardige spread, vrij van toevoegingen en kunstmatige smaakstoffen: dat heeft onze aandacht getrokken. Becel Pure is een plantaardige variatie op boter zonder palmolie, lactose of conserveringsmiddelen, en dat vinden wij wel heel bijzonder. Maar, je vraagt je misschien af, waar is Becel Pure dan wel van gemaakt? Becel Pure is gemaakt van koolzaad-, zonnebloem-, shea-, lijnzaad- en kokosolie en bevat van nature Omega 3 en 6. De meeste olieën uit dit lijstje zal je vast herkennen, wij keken alleen een beetje op bij ‘shea olie’, want wat is dat? Shea olie is een plantaardige oliesoort, die wordt gewonnen uit de shea boom. Wat opvallend is, is dat shea olie bij kamertemperatuur vast is, wat de plantaardige spread smeerbaar maakt, zoals je gewend bent van Becel. Dat is wel zo makkelijk voor op een beschuitje 😉 Daarnaast draagt de shea olie bij aan de volle, romige smaak van Becel Pure. Genieten zonder onnodige toevoegingen dus, op een duurzame manier!


Beschuitje crushed avocado met cranberries

Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 beschuit
½ avocado
1 tl gedroogde cranberries
1 tl Becel Pure
zout en peper


Bereidingswijze

Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Verwijder de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees doormidden. Prak het vruchtvlees met behulp van een vork en breng de avocado op smaak met zout en peper. Bestrijk het beschuitje met de crushed avocado en garneer met gedroogde cranberries.

Beschuitje hummus met appel en balsamico

Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 beschuit
2 tl hummus
¼ appel, in plakjes
1 tl balsamicoazijn
1 tl Becel Pure
zout en peper

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Verdeel de hummus over het beschuit en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de plakjes appel over de hummus en bestrijk met balsamicoazijn.

Beschuitje aardbeien-chia jam met banaan

Ingrediënten voor 1 beschuitje
¼ banaan, in plakjes
1 tl Becel Pure

Voor een potje jam:
225 g aardbeien, uit de diepvries
3 el chiazaad

 

Bereidingswijze
Laat de aardbeien ontdooien, of warm deze kort op in een steelpannetje en blend de aardbeien met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot moes. Verwarm de aardbeienmoes in een steelpan en voeg chiazaadjes toe. Roer alles goed door elkaar, zet het vuur uit en laat het pannetje nog 15 minuten staan zodat de jam kan opstijven. Besmeer een beschuitje met Becel Pure, gevolgd door een laag chiajam en garneer met plakjes banaan.

Beschuitje groentetuintje

Ingrediënten voor 1 beschuitje
5 plakjes komkommer
2 radijsjes, in plakjes
klein handje rucola
1 tl Becel Pure

 

 

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure en garneer met plakjes komkommer, radijs en rucola.

Beschuitje chocolade granola

Ingrediënten voor 1 beschuitje
1 tl cacao nibs
1 tl ongebrande noten, grofgehakt
1 tl pompoenpitjes
1 tl zonnebloempitten
1 tl havervlokken
1 tl agavesiroop
1 tl Becel Pure

Bereidingswijze
Besmeer een beschuitje met Becel Pure. Meng in een schaaltje de cacao nibs, ongebrande noten, pompoen- en zonnebloempitjes, havervlokken en agavesiroop. Verdeel het chocolade-granola mengsel over het beschuitje.

Ken jij Becel Pure al? Wat is jouw favoriete beschuit creatie? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Recipe Name
5 feestelijke plantaardige beschuitjes met Becel Pure
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time