Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Je kent het vast wel: een heerlijk gerecht maken met verschillende groenten, maar van die groenten dan wat overhouden. Soms kan het moeilijk zijn om die dan in andere gerechten te verwerken, vooral als je gevarieerd wilt eten. Maar weggooien is natuurlijk zonde. Dit zijn 5 recepten om je groenterestjes goed te gebruiken!

Curry
Curry is ideaal om allerlei groenterestjes in te verwerken. Je kunt broccoli, paprika en ui gebruiken zoals in dit recept, maar ook andere groenten. Curry is ook lekker met restjes aubergine, pompoen en zoete aardappels. Dit veelzijdige gerecht is dé ideale maaltijd om groenterestjes op te maken. Heb je bijvoorbeeld noedelsalade gemaakt, dan kunnen de overgebleven peultjes of sperziebonen ook prima in de curry. Net als de peultjes die je over hebt van de vega tjap tjoy

Pompoenfrittata
Heb je vegan sushi, lasagne, gevulde cannelloni of een polentaplank met pompoen gemaakt en zit je met de restjes? Dan kun je een heerlijke pompoenfrittata maken. Heb je van de laatste drie gerechten nog uien over? Dan verwerk je die in een lekkere linzensalade voor erbij. De overgebleven wortels van de polentaplank kun je grillen voor een extra rijke maaltijd. Zo heb je weer een heerlijk, nieuw gerecht. Hier vind je het recept van pompoenfrittata met linzensalade en gegrilde wortels.

Snelle pasta
Typische pastagroenten zijn ui, courgette, tomaat en paprika. Maar ook groenten als broccoli, prei, champignons en wortel kunnen heel goed in de pastasaus. Zelfs zoete aardappels en peultjes kun je toevoegen aan dit snelle gerechtHet feit dat je zoveel groenten in de pastasaus kunt verwerken, maakt pasta een handige maaltijd om groenterestjes op te maken. Houd je dus vooral niet keurig aan het recept voor de snelle pasta, maar voeg gewoon alle groenterestjes uit je koelkast toe.

Ratatouille
Aubergine en courgette zijn heerlijk als topping op de pizza, maar wat doe je vervolgens met de restjes? Ook deze pilav is niet compleet zonder dezelfde groenten, maar daarna blijf je wel met restjes zitten. Geen nood, want courgette en aubergine kun je gebruiken om een lekkere ratatouille van te maken. Ook kan je dit maken als je de volgende gerechten bereid hebt:

In klassieke ratatouille vind je naast aubergine en courgette ook ui, tomaat en paprika. Restjes van deze groenten kun je dus ook prima gebruiken voor dit lekkere gerecht. Maar wist je ook dat champignons, venkel en zoete aardappels het goed doen in deze maaltijd? Voeg deze groenterestjes dus gerust toe om je koelkast leeg te maken!

Cake van zoete aardappel
Als je deze wraps hebt gemaakt of dit recept van kokosrijst hebt geprobeerd en nu met restjes zoete aardappel zit, kun je deze gebruiken om er cake van te maken. Cake van zoete aardappel is niet alleen lekker bij de koffie of thee, maar ook super gezond. Deze groente zit namelijk vol bijzondere voedingsstoffen.

In zoete aardappel kun je zowel bètacaroteen (ofwel provitamine A) als andere stoffen met een antioxiderende werking vinden. Deze dragen bij aan gezonde cellen en helpen vroegtijdige veroudering te voorkomen. Terwijl jij van je cake geniet, wordt er in je lichaam dus hard gewerkt aan je gezondheid. Bovendien bevat zoete aardappel veel vezels. Dat is zowel goed voor je spijsvertering als voor je gewicht. Niet voor niets zie je deze groente dan ook regelmatig terug in deze dieetrecepten.

Tip: de restjes broccoli van deze zeewierpasta zijn precies voldoende voor een groene salade, en omgekeerd natuurlijk!

Wat maak jij het liefst met je groenterestjes? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de ratatouille door Gkrpohoto. Je downloadt hem hier

Summary
5 x koken met groenterestjes
Article Name
5 x koken met groenterestjes
Description
Je kent het vast wel: een heerlijk gerecht maken met verschillende groenten, maar van die groenten dan wat overhouden. Soms kan het moeilijk zijn om die dan in andere gerechten te verwerken, vooral als je gevarieerd wilt eten. Dit zijn 5 recepten om je groenterestjes goed te gebruiken!
Author