Print Friendly, PDF & Email

7 minuten in de keuken – Wok is het nieuwe kookboek van de reeks ‘7 minuten in de keuken’ kookboeken. Het is geschreven door Mathilde Motte, met de gedachte ‘dat je niet altijd uren in de keuken kunt staan’. In dit kookboek staat wokken centraal en laat zien dat het een snelle en gezonde kooktechniek is. Het levert gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijden op, waaronder deze Bibimbap! Vandaag mogen wij het recept met jullie delen.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Chinese kool
2 teentjes knoflook
2 tl pimentpuree
4 wortels
3 el sojasaus
1 ½ tl donkere basterdsuiker
2 tl sesamzaad
2 norivellen
4 kommen gekookte rijst
4 eidooiers
1 scheutje sesamolie
plantaardige olie

Bereidingswijze
1. Snijd de kool in reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de koolreepjes 3 tot 4 minuten. Voeg de geperste knoflook en pimentpuree toe. Roer alles goed door. Bak het geheel nog 1 minuut en zet het even apart.
2. Schraap de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelplakjes 3 tot 4 minuten. Voeg de sojasaus, suiker en het sesamzaad toe. Roer alles goed door en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten.

Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken – Wok gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken – Wok
Mathilda Motte
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022335321
Prijs: €14,99

Summary
recipe image
Recipe Name
7 minuten in de keuken - Wok
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)