Print Friendly, PDF & Email

Aardpeer is ondanks dat het bijna een vergeten groente is, onze groente van de maand! Hij is namelijk ontzettend lekker en je kan er alle kanten mee op. Dit recept voor een hartige taart met aardpeer, geitenkaas en verschillende groenten is een heerlijk gezonde variatie voor het diner. Feestelijk, warm, knapperig en zacht, echt een aanrader!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
50 gr walnoten
100 gr havervlokken
140 gr speltbloem
5 tl bakpoeder
4 el olijfolie
5 el amandelmelk
Zout en peper

Inhoud van de taart
650 gr aardperen, geschild
3 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 el olijfolie
800 gr spinazie
2 tl tijm
2 tl chilipoeder
150 gr geitenkaas
3 eieren

Benodigdheden
Springvorm 20 cm
Keukenmachine

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin dan met het deeg: maal de walnoten fijn met een keukenmachine en mix het samen met de havervlokken, de bloem en het bakpoeder. Voeg de olijfolie en amandelmelk toe en mix het verder tot een mooi kneedbaar deeg. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vet een springvorm van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak het deeg 15 minuten in de oven. Dan nu, de aardperen! Schil de aardperen en snijd ze in stukjes van 1-2 centimeter. Kook ze in 8 minuten beetgaar en giet ze hierna af. Voor de tomatenpuree: snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze in een koekenpan met olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de tomatenstukjes, tijm en laurier toe en laat het met deksel op pan 15 minuten pruttelen. Laat het vervolgens zonder deksel 15 minuten inkoken. Nadat het is ingedikt, kun je de puree inwrijven met een zeef of zachtjes met een vork pureren. Voeg de spinazie in verdeelde hoeveelheden toe aan de tomatenpuree en laat het inslinken door een deksel op de pan te leggen. Nu mag alles gemengd worden! De aardperen, tomatenpuree, spinazie en eieren mogen door elkaar gehusseld worden en in de springvorm worden gelegd. Verkruimel de geitenkaas als laatste op het mengsel om de aardpeertaart af te toppen. Bak de aardpeertaart met geitenkaas in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. De taart is ook erg lekker op kamertemperatuur!

Heb jij de aardpeertaart gemaakt? Verras ons met jouw creatie in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardpeertaart met geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!