Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de amuse: gevulde kastanjechampignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Ideaal om te serveren op een mooie amuselepel of op een groot plateau. Kerst kan beginnen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 kastanjechampignons
20g zachte geitenkaas
10g verse spinazie
1 tl honing
1tl ahornsiroop
10g walnoten

Hoe maak je deze kastanjechampignon met geitenkaas en spinazie?
Verwarm de oven voor op 180⁰C. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Plaats de ongebrande walnoten op het bakpapier en besmeer de walnoten met de ahornsiroop. Laat de walnoten 7 minuten in de oven karameliseren. Haal hierna de walnoten uit de oven en laat afkoelen. Zodra de noten zijn afgekoeld kan je ze in de keukenmachine in kleine stukjes malen. Let op! Niet te lang, anders wordt het poeder. Houd de oven aan, terwijl je de champignons schoonmaakt. Verwijder het steeltje en zoveel mogelijk van de binnenkant zodat je hem straks kunt vullen. Gebruik per champignon 2 blaadjes spinazie en plaats deze in de holte van de champignon. Kruimel hierover de geitenkaas en de honing. Plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven en kruimel de walnoten erover. Serveer de gevulde champignon individueel op amuselepels of op een groot plateau.

Ga jij deze amuse maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 12 Review(s)