Asperge hotdogs met wortelketchup
5 (100%) 2 votes

Oranje boven! Wij zijn met dit prachtige weer al helemaal in de Koningsdagsferen. En wat past er beter bij dit feest dan een ouderwetse hotdog? Maar dan helemaal hip en vegetarisch natuurlijk. Wij maakten hem met een overheerlijke Hollandse asperge Van Eigen Bodem én oranje wortelketchup. Wie wil?

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen

Voor de ‘hotdogs’
6 witte asperges
50 gram plantaardige margarine
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
zout en peper naar smaak

Voor de wortelketchup
400 gram wortelen
1 witte ui
1 eetlepel suiker
100 milliliter appelazijn
150 milliliter tomatenpuree (passata)
zout en peper naar smaak
chilipoeder als je van pittig houdt
olijfolie om in te bakken

Om te serveren
6 hotdog broodjes
gemengde sla
2 uien, in halve ringen
olijfolie om in te bakken

Hoe maak je deze asperge hotdog?
Voor de wortelketchup snijd je de wortelen in halve plakjes. Snipper de ui en bak deze in een eetlepel olijfolie tot deze glazig wordt. Voeg nu de wortel, evt chilipoeder, peper en zout toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe tijdens het bakken. Als de wortelen zachter zijn, voeg je de suiker, appelazijn en tomatensap toe. Laat dit voor 10 minuten koken en vergeet niet af en toe te roeren. Pureer met een staafmixer of in een blender en proef of het nog suiker, zout, peper of chilipoeder nodig heeft. Laat de wortelketchup vervolgens goed afkoelen. Hoe meer het afkoelt, hoe dikker de ketchup wordt.

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de onderkant eraf. Plaats een grillpan op het fornuis. Leg de asperges in de pan wanneer deze heet is. Zet het vuur laag. Keer de asperges na 5 minuten van kant. Dikke asperges hebben wat langer nodig, dunne asperges kunnen na ongeveer 3 minuten al worden omgedraaid. Herhaal deze stap tot je alle kanten gehad hebt.

Verhit ondertussen de plantaardige margarine in een pannetje. Wanneer de margarine gesmolten is, pers je de knoflook erin uit. Bak deze bruin. Voeg de citroensap, tijm en zout en peper naar smaak toe. Giet het mengsel over de asperges heen als ze nog zo’n twee minuten te gaan hebben. Een theelepel per asperge zou genoeg moeten zijn.

Bak de gesneden uien een paar minuten in de olijfolie zo’n vijf minuten voor je de hotdogs gaat serveren. Snijd de hotdog broodjes open, leg er wat gemengde sla in en plaats de asperges er bovenop. Serveer de asperge hotdogs met de wortelketchup en gebakken ui.

P.S. Meer weten over asperges? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met ons eigen witte goud.

Word jij blij van deze asperge hotdogs? Ga jij ze maken voor Koningsdag of voor een picknick deze lente? Laat het ons weten via Facebook of Instagram, ook foto’s vinden wij heel leuk!

Summary
Asperge hotdogs met wortelketchup
Article Name
Asperge hotdogs met wortelketchup
Description
Oranje boven! Wij zijn met dit prachtige weer al helemaal in de Koningsdagsferen. En wat past er beter bij dit feest dan een ouderwetse hotdog? Maar dan helemaal hip en vegetarisch natuurlijk. Wij maakten hem met een overheerlijke Hollandse asperge Van Eigen Bodem én oranje wortelketchup. Wie wil?
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!