Print Friendly, PDF & Email

Deze velouté van asperges is een zeer zachte, fluweelachtige soep en heeft uiteraard een romige, volle smaak. Nog wat sjalotjes, aardappelstukjes toevoegen en garneren met veldsla of rucola om het helemaal af te maken.

Wat heb je nodig voor de aspergevelouté?
500 g asperges
2 sjalotten
30 g boter
1 kruimige aardappel (bijv. Frieslander)
1 l aspergekookvocht (blijft over na het koken van de asperges)
200 ml slagroom
1 eigeel
eventueel: veldsla of rucola
zout en peper

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je de aspergevelouté?
Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden en snij 2 cm van de onderkant af. Zet op met koud water, de schillen en afsnijdsels. Breng aan de kook en kook in ca. 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Gooi de schillen en afsnijdsels weg. Snipper de sjalotten en bak op laag vuur in de boter glazig. Schil de aardappel en snij in blokjes. Bak ca. 3 min mee met de sjalotten. Roer er het aspergekookvocht door en laat 20 min. zachtjes koken. Snij de asperges in schijfjes en kook 5 min. mee in de soep. Pureer de soep en haal door een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Meng de room met het eigeel. Haal de soep van het vuur en roer er met een garde het roommengsel door. Schenk de soep in kommen en strooi er de knapperige herder crunch over. Garneer eventueel met een blaadje veldsla of rucola.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Aspergevelouté met herder crunch
Article Name
Aspergevelouté met herder crunch
Description
Deze velouté van asperges is een zeer zachte, fluweelachtige soep en heeft uiteraard een romige, volle smaak. De herder crunch geeft deze soep net even iets spannends en biedt een knapperig tegenwicht. Nog wat sjalotjes, aardappelstukjes toevoegen en garneren met veldsla of rucola om het helemaal af te maken.
Author