Aziatische Keuken: oneindig wokken + paksoi recept
4 (80%) 9 votes

Veel vegetariërs zijn dol op de Aziatische keuken. Ik inmiddels ook, maar voordat ik een half jaar op wereldreis ging at ik nooit Chinees, Thais, Vietnamees of Indiaas. Onderweg ging er een wereld voor mij open: de mengelmoes die ik nu beschrijf als ‘de Aziatische keuken’ is vers, kleurrijk, smaakvol en nooit saai! Doordat de nadruk op granen en groenten ligt zijn de gerechten vaak gezond, goedkoop en makkelijk te bereiden. Kan niet beter voor een vegetariër toch?

Wokgerechten
Een van mijn favoriete gerechten onderweg – hoe simpel ook – was Egg Fried Rice. Witte rijst, heerlijk in de wok met dungesneden groenten en ei. Thuis maak ik het nog steeds niet zo lekker als daar! Sowieso is de Aziatische keuken meester in de wokgerechten, mede dankzij de smaakvolle sauzen, pepers en kruiden die ze gebruiken en de verassende combinaties met exotische groenten en ook fruit. In Nederland vind ik Fair Trade Original een perfecte partner om je Aziatische kookkunsten mee uit te breiden. Hun woksauzen en rijstsoorten brengen je gerecht zo naar een hoger plan: Soy Ginger, Zoet Zuur, Teriyaki, Ketjap Manis of Sweet Chili. In het flesje lijkt het misschien een dikke saus, maar in de pan vermengd met de sappen en de smaken van jouw favoriete groente is het een perfecte smaakmaker. Beetje ananas of mango erbij, lekker vers of snel uit blik, misschien wat Sambal Oelek of Sambal Badjak voor de waaghals, en je waant je even in het verre Oosten.

Recept: Paksoi, paprika, roerbakstukjes en mango uit de wok
Dit recept is een beetje van De Hippe Vegetariër en een beetje van Fair Trade Original. Niets is zo lekker als een vers gewokte paksoi en rijst die zachtjes heeft getrokken in de woksaus (Soy Ginger in dit geval!). Vegetarische stukjes erbij van bijvoorbeeld Quorn, Tivall, Valess of de Vegetarische slager en smullen maar.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram zilvervliesrijst Fair Trade Original
1 paksoi
1 gele paprika
2 lenteuitjes
1 teentje knoflook
1 pakje vegetarische stukjes naar keuze
1/2 flesje Soy Ginger woksaus van Fair Trade Original
1 blikje mango (of verse) van Fair Trade Original
1 handje verse koriander

Optioneel: Sambal Oelek van Fair Trade Original

 




Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij ondertussen je paksoi, gele paprika, lenteuitjes en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de ui en de knoflook totdat deze glazig worden. Voeg de paksoi en de paprika toe, samen met een half flesje Soy Ginger woksaus (of extra naar smaak) en laat het geheel onder regelmatig roeren in enkele minuten zachtjes gaar worden. Pak een koekenpan erbij en bereid de vegetarische stukjes met wat zout en peper binnen enkele minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de mango in kleine stukjes en doe deze bij je wokgerecht, laat nog even warm worden. Zet dan het vuur uit en verdeel de rijst over twee ruime kommetjes. Schep de groenten ernaast en giet de overige saus over de rijst. Verdeel de vegetarische stukjes over de kommetjes, bestrooi met koriander en voeg eventueel nog wat Sambal toe voor de pit. Je bent klaar om te serveren!

Fair Trade Original

Fair Trade Original, www.fairtrade.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Aziatische Keuken: oneindig wokken + paksoi recept
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!