Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept van Zespri heeft een heerlijke twist door de toevoeging van kaneel, gember en limoenschil. Serveer met yoghurt en kiwi, zo maak je een heerlijk dessert! Waar wacht je nog op? 😉
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
2 Zespri Green kiwi’s
270 g bloem, gezeefd
150 g suiker
125 g boter, op kamertemperatuur
50 g bruine suiker
250 ml volle yoghurt
2 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
schil van 1 limoen
Bereidingswijze
1. Schil en prak de bananen fijn met een vork.
2. Breek de eieren boven een grote kom en kluts ze. Voeg de suiker, de zachte boter, de yoghurt en de banaan toe. Blijf mengen. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en vervolgens de kaneel, de gember, de helft van de geraspte limoenschil en het zout. Roer alles tot een gladde massa.
3. Giet het deeg in een beboterd bakblik van 1,5 l en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
4. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 55 tot 60 minuten. Controleer met een houten stokje of de cake gaar is, voor je hem uit de oven haalt. Laat nog 5 minuten bakken als het stokje er niet schoon uitkomt.
5. Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Haal hem uit het bakblik en snijd hem in plakken. Serveer met schijfjes Zespri Green kiwi’s, het overgebleven limoenschil en eventueel nog wat yoghurt.
Ga jij dit dessert binnenkort maken? Ben jij ook zo fan van bananenbrood? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!






kan het zijn dat een liter yoghurt nogal veel is? Glad strijken is echt niet nodig omdat het beslag heel erg vloeibaar is.
Hoi Jet, wij hebben dit recept gekregen vanuit Zespri en hebben deze nog niet zelf gemaakt, hier zijn wij helaas nog niet aan toegekomen! Ik verwacht wel dat het beslag redelijk vloeibaar is, maar dat deze door de banaan en bloem wel stevig wordt na het bakken. Klopt het dat het bananenbrood wel stevig wordt? Zo ja, dan lijkt 1 liter mij prima, zo niet dan zullen we het recept moeten herzien. Het is wel de bedoeling dat de recepten kloppen namelijk 🙂
Hallo,
Is er al bekend of dit klopt, een liter volle yoghurt? Ik sta op het punt dit recept te proberen maar een heel pak lijkt me ook nogal veel..
En er staat dat je het serveert met een beetje yoghurt. Dus ik heb het idee dat er niet een heel pak in het beslag gaat..
Zojuist op de website van Zespri gekeken bij het recept maar daar staat het dus niet vermeld hoeveel yoghurt gebruikt moet worden. Alleen de aanduiding 1 volle yoghurt. Kunnen jullie dit nagaan, please?!
Hoi Elke, dat is inderdaad erg onhandig. Om er voor eens en voor altijd achter te komen hoeveel yoghurt er daadwerkelijk nodig is gaan wij volgende week het recept testen en komen we terug met hoeveel yoghurt er nou in het recept nodig is 🙂 Mocht je toch eerder willen beginnen, dan zou ik aanraden om de yoghurt in kleine beetjes toe te voegen totdat je een gladde ‘cake-achtige’ structuur hebt. Heel balen dat het recept van Zespri niet 100% klopt, hadden wij eerder moeten zien, excuses, we gaan er achteraan!
Hoi Jet, was een heel pak yoghurt in het beslag teveel? Ik hoor het graag van je!