Print Friendly, PDF & Email

Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept van Zespri heeft een heerlijke twist door de toevoeging van kaneel, gember en limoenschil. Serveer met yoghurt en kiwi, zo maak je een heerlijk dessert! Waar wacht je nog op? 😉

Ingrediënten
2 Zespri Green kiwi’s
3 bananen
270 g bloem
150 g suiker
50 g bruine suiker
2 tl bakpoeder
125 g boter
3 eieren
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
schil van 1 limoen
250 ml volle yoghurt

Bereidingswijze

  1. Schil en prak de bananen fijn met een vork.
  2. Breek de eieren boven een grote kom en kluts ze. Voeg de suiker, de zachte boter, de yoghurt en de banaan toe. Blijf mengen. Voeg de gezeefde bloem en de gist toe en vervolgens de kaneel, de gember, de helft van de geraspte limoenschil en het zout. Roer alles tot een gladde massa.
  3. Giet het deeg in een beboterd bakblik van 1,5 l en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
  4. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 55 tot 60 minuten. Controleer met een houten stokje of de cake gaar is, voor je hem uit de oven haalt. Laat nog 5 minuten bakken als het stokje er niet schoon uitkomt.
  5. Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Haal hem uit het bakblik en snijd hem in plakken. Serveer met schijfjes Zespri kiwi en yoghurt.

Ga jij dit dessert binnenkort maken? Ben jij ook zo fan van bananenbrood? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bananenbrood met Zespri Green kiwi, limoen, gember en kaneel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!