Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: caesarsalade met gegrilde kool uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Ingrediënten
Voor 4 personen
150 g kool (bijv. spitskool of witte kool)
2 handjes gehakte boerenkool
2 handjes kiemgroenten
1 bosje radijs
2 witte bolletjes
boter en olie, om in te bakken

Dressing:
1 ei
1 citroen, sap en rasp
1 tl dijonmosterd
1 teentje knoflook
1 el kappertjes
200 ml olijfolie
50 ml neutrale koolzaadolie
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en blend tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de spitskool of witte kool in grove stukken. Kook ze circa 1 minuut in water met zout. Spoel de kool af met koud water.
  3. Verkruimel de broodjes en bak het kruim in een pan op de barbecue krokant in boter en olie.
  4. Bestrijk de voorgekookte kool met olie en gril de stukken circa 5 minuten op de indirecte warmte. Strooi er wat zout en peper overheen.
  5. Spoel de kiemgroenten, de groene slablaadjes van de radijs en boerenkool en laat alles uitlekken. Snijd de radijs met een mandoline in heel dunne plakjes en meng alles met de helft van de dressing.
  6. Verdeel de kool over de boren. Maak de salade compleet met de kiemgroenten, de slablaadjes en boerenkool en besprenkel met de rest van de dressing.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vega BBQ
Malin Landqvist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016038
Prijs: €19,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: caesarsalade met gegrilde kool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time