De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gegrilde pompoen met srirachaboter uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 flespompoen
2 el olijfolie
1 limoen, het sap
zout en peper

Voor de srirachaboter
100 g boter, op kamertemperatuur
2 el sriracha (hete chilisaus)
1 tl honing
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Meng voor de boter alle ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
  3. Gril de plakken pompoen 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
  4. Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecue recept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vega BBQ
Malin Landqvist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016038
Prijs: €19,99

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: gegrilde pompoen met srirachaboter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!