De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: patatas bravas uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 grote aardappelen (bv. Désirée), geborsteld maar niet geschild
60 ml olijfolie
1 tl zeezout
25 g peterselie, grofgehakt

Voor de saus:
250 ml passata (gezeefde tomaten)
85 g mayonaise
2 teentje knoflook
2 el wittewijnazijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Dek de schaal af en zet hem weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen terwijl je de aardappelen kookt.
  2. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de middelste stand.

  3. Snijd de aardappelen in plakken die niet dikker zijn dan 0,5 centimeter. Leg die in een schaal, voeg 1 eetlepel olijfolie en zout toe en meng om de plakken gelijkmatig met olie te bedekken.

  4. Leg de aardappelen op de bakplaat en verspreid de plakken met een tang zodat ze niet op elkaar liggen. Sluit het deksel, als je barbecue dat heeft, en bak de aardappelen 10 minuten tot ze goudbruin zijn. (Als je barbecue geen deksel heeft, kun je de aardappelen iets langer bakken op een iets lagere temperatuur.)

  5. Draai de plakken om, sluit het deksel weer en bak ze nog 5-6 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

  6. Schep de saus in het midden van een ovale schaal. Schep de aardappelen erop, strooi er peterselie over en druppel de rest van de olijfolie erover. Serveer heet.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lekker vegetarisch op de barbecue
Ross Dobson
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044754766
Prijs: €18,95

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: patatas bravas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!