Bietensoep met blauwe kaas en groentechips
3 (60%) 3 votes

Soep blijft één van m’n favoriete gerechten: het is makkelijk, gezond, vult goed en je kan het zo lekker maken als je zelf wil. Deze soep met kruidige soep met bieten wordt nog eens veel beter door de blauwe kaas. Misschien iets minder mager hierdoor, maar wel heel lekker!

Wat heb je nodig?
Voor de soep
500 g rode bieten
1 ui
2 wortelen
1 el geraspte verse gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blikje gepelde tomaten
1 pot groentebouillon (400 ml)
400 ml water
100 g blauwe kaas

Voor de groentechips
200 ml olie om te frituren
1 pastinaak
1 wortel
1 rode biet

Koop hier in één keer alle ingrediënten op ZTRDG.nl

Hoe maak je deze soep?
Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui en snij de wortel fijn. Fruit dan de wortel, ui en gember in de olijfolie in een ruime kookpan. Voeg de overige specerijen toe en fruit het even mee. Voeg de bieten, tomaten, bouillon en water toe en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ca. 45 min. zachtjes koken tot de biet goed gaar is. Pureer de soep met een staafmixer egaal en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verhit daarna voor de groentechips de olie in een steelpan (180 °C). Snij de groenten in dunne chips dikke plakjes en in frituur in ca. 20 sec. goudbruin. Verdeel ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Schep de soep in kommen of diepe borden en kruimel er wat blauwe kaas over. Garneer met de groentechips.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bietensoep met blauwe kaas en groentechips
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!