Print Friendly, PDF & Email

De winter komt er weer aan en dat betekent dat de comfort food gerechten weer op het menu komen. Wij warmen zelf graag op met een kom soep terwijl het weer buiten koud en guur is. Maar dan het liefst wel met een makkelijk en snel recept. Dit kan dankzij onze nieuwe winterse favoriet: de Soupmaker van Philips. Een heerlijke verwarmende soep in 20 minuten op tafel, zonder dat je erbij hoeft te blijven. Ideaal voor deze tijd van het jaar!

Gepureerde bloemkoolsoep
Voor 4 personen
400 g bloemkool, in roosjes
100 g aardappel, geschild en in kleine blokjes
800 ml groentebouillon
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 el nootmuskaat
peper en zout
Optioneel: geraspte kaas voor een kaaskrokantje 🙂

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep ondertussen kleine bergjes geraspte kaas (circa 1 eetlepel) op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op dat je voldoende ruimte laat tussen de hoopjes. Bak de kaas 6 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en trek de krokantjes voor gebruik los van het bakpapier.

Doe de bloemkoolroosjes, aardappelblokjes, ui, knoflook en groentebouillon in de Soupmaker. Sluit de deksel van de Soupmaker, kies het programma voor ‘gepureerde soep’ (oftewel gladde soep) en druk op start. Ga lekker een filmpje kijken, wassen of werken tot de Soupmaker klaar is. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met het kaaskrokantje. Smakelijk!

Gevulde broccolisoep
Voor 4 personen
400 g broccoli, in roosjes
100 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
800 ml groentebouillon
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
peper en zout

Bereidingswijze
Doe de broccoliroosjes, zoete aardappelblokjes, ui, knoflook en groentebouillon in de Soupmaker. Sluit de deksel van de Soupmaker en kies het programma voor ‘boerensoep’ (oftewel soep met grove stukjes erin) en druk op start. Ga lekker een wandeling maken, sporten of een boekje lezen tot de Soupmaker klaar is. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer direct. Smakelijk!

WIN EEN SOUPMAKER!
Jaa! Superleuke winactie! Wij mogen 2x een PHILIPS SOUPMAKER weggeven. Niet alleen ideaal om razendsnel gladde of gevulde soep mee te maken, maar je kunt je tijd ook dubbel besteden 😉 Je hebt er namelijk geen omkijken naar. Deze wil je winnen!!! Jij ook? Laat ons dan door middel van emoticons zien hoe graag je dit wilt & tag je maatje voor wie jij deze snelle soepen gaat maken als je wint 🎉 Dit kan in een reactie onder dit artikel, via Facebook of Instasgram. Dan maken wij volgende week de gelukkige winnaars bekend!

Heb jij onze gevulde broccolisoep of gepureerde bloemkoolsoep gemaakt? Of heb je toffe tips voor de Soupmaker? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkool & broccoli soep in een handomdraai + WIN Soupmaker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)