Print Friendly, PDF & Email

Momenteel zijn kastanjes in het seizoen en kwam ik ze tegen tijdens mijn wekelijkse tripje naar de markt. Aangezien ik nog nooit iets met kastanjes had gedaan werd het eens tijd om dit te proberen. Een nieuwe uitdaging, werken met hele kastanjes! Maar eenmaal goed bereid een ware traktatie. Dit gerecht is warm, hartig en net waar je aan toe bent als je eenmaal thuiskomt na een drukke dag. Een lekker winters maal op tafel, dat is smullen!

 Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
400g kastanjes
1 bloemkool
1/2 pompoen
2 theelepels ongezouten boter
1 ui
1 handje peterselie
3 eetlepels Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze bloemkool rijst met geroosterde kastanjes?
Verwarm de oven voor op 175Cᵒ. Begin met de kastanjes. Gebruik een klein mes om kleine gekruisde inkepingen te maken aan de ronde kant van de kastanje. Herhaal dit tot je alle kastanjes gehad hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de kastanjes hierop. Bak de kastanjes 25-30 minuten in de oven  totdat de harde buitenkant begint op te krullen en de binnenkant naar buiten komt. Haal uit de oven en pel de buitenkant van de kastanjes tot je alleen het vruchtvlees over houdt. Sijd het vruchtvlees grof en zet apart tot later gebruik. Verwarm de oven vervolgens voor op 200Cᵒ. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snij in plakken. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen en snij in blokjes. Zet apart tot later gebruik. Maak de ui schoon en snij fijn. Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes klein genoeg zodat ze in een keukenmachine passen. Maal de bloemkool net zolang tot het eruit ziet als rijst. Let op! Als je de bloemkool te lang vermaald word het puree, dit is niet de bedoeling. Verhit de boter in een grote braadpan. Fruit de ui aan en bak tot hij doorschijnend wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de bloemkool, kastanjes en peterselie toe aan het ui mengsel en doe de deksel op de pan. Laat dit voor ongeveer 5 minuten staan totdat de bloemkool gaar is. Haal het mengsel van het vuur en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer tot slot de Parmezaanse kaas en de pompoenblokjes door het mengsel en serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkoolrijst met geroosterde pompoen en kastanjes
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)