Vega vleesklassieker: bonenschotel met mango en ananas
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: bonenschotel met mango en ananas

zaterdag 21 april 2018
Al duizenden jaren zijn bonen geliefd. Onze voorouders aten ze graag omdat deze peulvruchten goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar waren. Bonen zijn rijk aan vezels, eiwitten en vitaminen. Daarom passen ze heel goed bij een vegetarische maaltijd. Daarnaast hebben bonen/peulvruchten ook een positief effect op de bloedsuiker en het cholesterolgehalte. Bonen kun je in vele soorten en kleuren kopen. Gedroogde bonen zijn voordeliger en smaken lekkerder dan bonen uit een blik. Als je ze inweekt of in een snelkookpan kookt, zijn ze lekker snel klaar. Met deze bonenschotel kom je gauw in de lentestemming!

Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gram gedroogde zwarte oog bonen (te koop bij AH)
700 gram mini krieltjes
250 gram mango stukjes
250 gram ananas stukjes
250 gram Bonduelle crispy mais
1 gele paprika
2 cm gember (fijngesneden)
2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
3 el (kokos olie)
1 tl kurkuma
1 tl garam masala
zout en peper naar smaak

Let op: als je gedroogde bonen koopt, moeten ze eerst 10-12 uur weken!

Bereidingswijze
1. Was de oogbonen, week ze 10-12 uur in koud water en kook ze in een ruime pan. Je kunt ze ook in een snelkookpan koken zonder ze eerst te weken. Giet ze af en voeg 1 el olie, zout en peper toe.
2. Verwarm 2 el olie in een wok of braadpan. Roerbak de gemberstukjes en krieltjes 5 minuten op hoog vuur.
3. Voeg kurkuma, garam masala en de paprikastukjes toe, zet het vuur laag en roerbak ze nog 5 minuten. Voeg gehakte rozemarijn, zout en peper toe.
4. Verwarm de oven op 180 graden.
5. Meng nu de bonen, maiskorrels en krieltjesmix en doe dit in een grote ovenvaste schaal. Doe de ananas en mangostukjes erbij en zet de schaal 30 minuten in de oven. Serveer deze tropische bonenschotel met stokbrood of crackers.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto. Je downloadt hem hier

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.