Super leuk om ‘burgers’ te maken van groenten! Deze champignon-linzenburger is een lekkere, gezonde en vullende variatie. Perfect te combineren met een frisse salade of als lunch op een broodje. Simpel, snel en goedkoop!

Wat heb je nodig?
Voor de burgers:
1 doosje champignons
1 blik linzen
2 tenen knoflook
½ kop havervlokken
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rode wijn (optioneel)
1 theelepel Italiaanse kruiden (of soortgelijk)
zout en peper


Extra:
Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.

Hoe maak je deze champignon-linzenburgers?
Verwarm de oven voor op 165 graden. Snij de champignons heel fijn of maal grof in een keukenmachine. Snij de knoflook fijn, verhit olijfolie in een koekenpan en laat de knoflook fruiten. Voeg de champignons toe en roerbak gedurende vijf minuten tot ze beginnen te slinken. Voeg dan de linzen, de havermoutvlokken, de rode wijn, de sojasaus en de kruiden toe en blijf roeren tot het vocht is geabsorbeerd. Voeg zout en peper toe naar smaak. Leg een bakpapier op de bakplaat, maak met je handen balletjes van het mengsel en druk deze plat op de plaat. Bak de burgers gedurende 20-30 minuten tot ze bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!

Paddenstoelen-inspiratie
Dit was het laatste paddenstoelenrecept van deze week. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! De lekkerste pasta’s, risotto’s en salades met paddenstoelen zijn bijna niet aan te slepen. Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar de mogelijkheden van deze vegetarische lieveling. We blijven van ze houden!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Champignon-linzenburger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!