Print Friendly, PDF & Email

Pudding voor ontbijt! Wie wil dat nu niet? Met chiazaad, het superfood van de Azteken en Maya’s, maak je een heerlijke gezonde ontbijtpudding. Het is 5 minuten werk, je moet het alleen de avond van te voren maken. Gecombineerd met blauwe bessen en de nieuwe ontbijtgranen van Bolletje heb je een super lekkere en voedzame start van je dag!

Chiazaad als krijgersvoedsel
Chiazaad is afkomstig van een plant uit de lipbloemenfamilie Oorspronkelijk komt het Mexico waar het al onderdeel uitmaakte van het eetpatroon van de Azteken en Maya’s. Het verhaal vertelt dat Azteekse krijgers hele dagtochten aflegden op één eetlepel chiazaad. Chiazaad bevat dan ook een hoog gehalte vezels en proteine: maar liefst 34,5 gram vezels en 16,5 gram eiwit per 100 gram. Daarnaast bevat chiazaad veel anti-oxidanten, een hoog gehalte omega 3 vetzuren, ijzer en calcium. Puur krijgervoedsel dus!

Van chiazaad tot pudding
Chiazaad heeft de unieke eigenschap dat gemengd met water of melk het een gelerende werking heeft. Voor vegans is chiazaad met water dus een goede ei-vervanger. Op dezelfde manier is chiazaad in staat om een pudding-achtige structuur te krijgen. Dit is ideaal voor een gezonde ontbijtpudding! Gecombineerd met plantaardige kokosdrank, blauwe bessen en de nieuwe Bolletje ontbijtgranen heb je een voedzaam en licht verteerbaar ontbijt in no-time gemaakt. Wist je dat deze ontbijtgranen knapperig zijn zónder te veel suiker te bevatten? Vaak bevat cruesli wel 21% suiker, zo zonde om je dag met zo’n suikerkick te beginnen. Daarom heeft Bolletje ontbijtgranen ontwikkeld met wel 70% minder suiker. Ondanks dat deze ontbijtgranen laag in suikers zijn, zijn ze toch heel krokant. Dat is een lekkere én gezonde start van je dag!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
400 milliliter kokosdrank
8 eetlepels chiazaad
4 handjes blauwe bessen
2 eetlepel kokosvlokken
6 eetlepels Bolletje krokante ontbijtgranen (ik gebruikte die met zonnebloem- & pompoenpitten, deze bevat 70% minder suiker dan normale cruesli)
TIP: Wil je je pudding iets zoeter? Doe er dan een theelepel ahornsiroop doorheen!

Hoe maak je het?
Doe dit bij voorkeur de avond of middag van te voren, je kan meerdere porties maken.
1. Doe het chiazaad samen met de kokosdrank (en eventueel wat ahornsiroop) in een keukenmachine of blender en pulse een aantal keer zodat de zaadjes iets gebroken zijn.
2. Schenk het mengsel in twee glazen of kommetjes en doe een handje blauwe bessen en een eetlepel kokossnippers erin.
3. Zet in de koelkast en laat minstens 5 uur in de koelkast staan alvorens het te eten.
4. Garneer beide chia-puddingen met de overige blauwe bessen en de krokante ontbijtgranen van Bolletje.
Geniet van pudding voor ontbijt!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chia-kokospudding met blauwe bessen en ontbijtgranen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!