Deze chilli sin carne is een ideale vegetarische versie. Alleen maar natuurlijke en plantaardige ingrediënten worden voor dit gerecht gebruikt. De vezelrijke zwarte bonen en een boel kruiden maken het rijk van smaak en nog gezond ook!
Wat heb je nodig voor de chilli sin carne?
1 rode ui
1 knoflook
1 rode paprika
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 blikje gepelde tomaten
150 g zwarte bonen uit blikt
1 st lollo bionda
1 avocado
1 citroen
6 maistortilla’s
zout en peper
Hoe maak je de chilli sin carne?
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij daarna de paprika in blokjes. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de chili- en komijnpoeder toe. Bak vervolgens de paprika één minuut mee en voeg de gepelde tomaten toe en prak de tomaten fijn. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat het circa 10 minuten sudderen. Voeg de bonen toe en breng de chili op smaak met zout en peper. Snij dan de sla grof. Halveer de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroen. Verwarm de tortilla’s in de pan en serveer ze daarna met de sla, avocado en de bonenchili.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
1 Reacties
Voor hoeveel personen is dit recept?
12:08 19 januari 2024Voor 2 personen ongeveer. Eetsmakelijk!
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.