Print Friendly, PDF & Email

Deze chocolade truffels met 4 ingrediënten zijn een variatie op de klassieke slagroomtruffels en worden ook wel eens snackballetjes of bliss balls genoemd. Deze kleine truffels zijn perfect voor het stillen van de zoete snack trek maar ook leuk om te serveren bij de koffie in plaats van een koekje.

Ingrediënten
voor 15 stuks
15 Medjool dadels
25 g gemengde noten, ongebrand
6 el cacaopoeder
2 tl kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de Medjool dadels open in de lengte en verwijder de pit.
  2. Doe de gemengde noten in een keukenmachine en blend fijn.
  3. Voeg de dadels toe aan de gemalen noten en blend nogmaals.
  4. Smelt de kokosolie en 2 eetlepels cacaopoeder toe aan de keukenmachine en blend nogmaals.
  5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en rol met je handen kleine balletjes van het chocoladedeeg.
  6. Doe 4 eetlepels cacaopoeder in een schaaltje en rol één voor één de balletjes door de cacao.
  7. Serveer de chocolade truffels. Smakelijk!

Tip! Bewaar de chocolade truffels in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade truffels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!