Print Friendly, PDF & Email

Onlangs ontmoette ik de Cocktailprofessor in eigen persoon. Wat een ongelofelijke kunstenaar met cocktails en wat een smaakexpert! Want de Cocktailprofessor goochelt met smaken, structuren en combinaties, daar kan niemand tegenop. Daarom vroeg ik hem een speciale hippe vegetarische cocktail voor mij te ontwikkelen. Tadaaa! Een exclusief recept!

Hippe vegetarische cocktail
Deze cocktail laat precies zien waar ik als De Hippe Vegetariër voor sta. Groenten spelen de hoofdrol, boordevol verse en pure producten, een gezonde cocktail zonder geraffineerde suiker (in plaats daarvan agave), energiek en pittig dankzij de tequila en de wodka, en bovenal een genot om te drinken. Hiermee maak je jouw feestavond compleet!

Ingrediënten
85 ml gele paprikasap
15 ml verse limoensap
5 ml gele bietensap
5 ml agave siroop
snufje zout
25 ml tequila
15 ml wodka
handje salie

Bereidingswijze
Begin met het bereiden van de salie geinfuseerde wodka door een hand vol salie toe te voegen aan een fles wodka en deze voor een uur te laten staan. Als je de salie goed proeft in de wodka zeef je deze eruit en bewaar je de wodka koud. Bereid de gele paprikasap en de gele bietensap door deze door een slowjuicer of sapcentrifuge te halen. Doe het paprikasap samen met het bietensap, de limoensap, agavesiroop, tequila, salie-wodka en snufje zout in een shaker. Vul op met ijsblokjes. Shake hard en schenk zonder ijs uit in een mooi glas. Voeg als garnering twee roosjes toe van chioggia-biet op een prikker en een beetje wasabi ernaast voor de kleur en als mogelijkheid om de cocktail meer pit te geven. Geniet!

Dit is een exclusief recept van de Cocktailprofessor. Meer weten? Kijk op www.cocktailprofessor.com

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

jarl_doka_cocktail_professor

Summary
recipe image
Recipe Name
Cocktail: gele biet, gele paprika, salie-wodka, tequila en agave
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!