Print Friendly, PDF & Email

Als het kouder begint te worden, wat wil je dan liever dan een warme maaltijd op tafel om te delen met je vrienden of familie? Ideaal voor dit soort avonden is kaasfondue. Misschien niet super gezond, maar wel super lekker en enorm gezellig! Wij maakten de kaasfondue net even anders dan anders, met Hollandse Emmentaler en Licor 43 Orochata met amandel, kaneel, citrus-smaak. LEKKER! Gecombineer met leuke dips voor erbij zoals zoete aardappel, portobello reepjes en pastaschelpjes. Krijg jij nu ook zin in de winter?

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Voor de kaasfondue
500 gram Hollandse Emmentaler’ van Zeijerveld, geraspt 
250 milliliter Licor 43 Orochata
2 teentjes knoflook, gepeld
3 eetlepels maïzena + 1 eetlepel water
Nootmuskaat en zwarte peper naar smaak
Kaasfondueset (wij gebruikten deze van Boska)

Voor de dips
2 zoete aardappels
1 doosje kastanje champignons
1 courgette
200 gram Garofalo pastaschelpjes
1 komkommer
1 stokbrood naar keuze

Hoe maak je het?
Smeer de bodem van een middelgrote pan in met de teentjes knoflook en pers deze daarna met een knoflookpers. Giet al roerend de likeur in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Draai het vuur wat lager en voeg al roerend en geleidelijk beetje bij beetje de geraspte kaas toe en dan ook de geperste knoflook. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Neem hiervoor de tijd, zodat de kaas langzaam smelt en niet te heet wordt. Mix de maïzenapoeder met het water tot een papje en voeg dit toe aan de gesmolten kaas. Voeg wat peper en nootmuskaat toe naar smaak, eventueel wat extra likeur, en laat het nog een paar minuten sudderen terwijl je regelmatig blijft roeren. Let op: de kaasfondue mag niet koken, wel moet je wachten tot de fondue dik genoeg is om aan de dips vast te blijven plakken. Giet tot slot de fondue over in de voorverwarmde fonduepan (dit kan je doen met heet water of even in de oven) en plaats hem op een waxinelichtje zodat hij warm blijft.

Maar ondertussen al je dips klaar, zodat je de kaasfondue meteen kan eten wanneer hij lekker warm is. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de zoete aardappels in reepjes als friet, zonder te schillen, meng deze met een beetje olijfolie, zout en peper, en rooster in de oven voor 20 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Leg vervolgens de kastanjechampignons in de oven en rooster deze 10 minuten tot ze vocht beginnen los te laten en een beetje zacht zijn. Snij de courgette in de lengte in vieren en twee of drie keer doormidden zodat je stevige reepjes hebt. Gril deze kort aan in een koekenpan zodat de zijkanten kleuren. Kook de pasta totdat deze beetgaar is en giet af. Snij tot slot de komkommer in reepjes en het stokbrood in plakjes, en verdeel alles over vrolijke bakjes.

Kaasfondue op tafel, dips op tafel en jouw winterse feestavond is begonnen!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

dscn8238

Summary
recipe image
Recipe Name
Creatief kaasfondue recept met Licor 43
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!