Print Friendly, PDF & Email
3.8/5 - (5 stemmen)

De klassieke waldorfsalade is een combinatie van groene appel, bleekselderij, walnoten, mayonaise en rozijnen. Maar het is leuk om het eens anders te doen, deze versie is namelijk iets lichter van smaak met een bittere invloed van de witlof. Dit recept is geïnspireerd op de klassieker, maar dan net even anders.

Ingrediënten voor 4 personen
150 g groene druiven zonder pit
1 citroen, sap en rasp
40 g gepelde walnoten
1 tl mosterd
250 ml kwark
6 takjes dragon
6  stelen bleekselderij
2 Granny Smith appels
1 krop Romaine sla
zout en peper

4 stronken witlof

Hoe maak je deze creatieve waldorfsalade met yoghurt-dressing?
Verwarm de oven voor op 180⁰C. Pluk de druiven en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de schil van de citroen over de druiven en plaats deze 15 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de walnoten toe en plaats nog 5 minuten in de oven, tot de druiven zacht en gekarameliseerd zijn en de walnoten bruin. Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd en kwark in een schaal. Pluk en snijd de dragon fijn en voeg deze samen met het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en zet apart. Maak dan de bleekselderij schoon en snijd in blokjes van ½ cm. Snijd de appel in dunne plakken en daarna in reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van de Romaine sla en snijd deze in grove stukken. Doe dit ook met de witlof, deze mag iets fijner gesneden dan de sla. Mix de druiven en de witlof door de salade en verdeel er de yoghurt-dressing over. Hussel alles door elkaar, garneer met walnoten en serveer.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Creatieve waldorfsalade met yoghurt-dressing
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)