Nieuws voor alle flexitarische volgers van mijn blog! Samen met MAGGI lanceer ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit Mexciaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei (á la shakhuka) is één van de drie recepten die ik hiervoor heb bedacht. Succes gegarandeerd met de speciale specerijenmix van MAGGI met maar liefst 8 kruiden (en zonder troep). Hiermee wordt een dagje zonder vlees lekker en eenvoudig!

Wist je dat…
Wist je trouwens dat je met een Dagje Geen Vlees recept in één keer maar liefst 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen krijgt? Zonder dat het je moeite zal kosten, echt waar! Een dagje geen vlees geeft meer ruimte voor groente, en wedden dat je man, vriend, broer of kinderen die al-tijd vlees op hun bord willen, het stiekem ook lekker vinden? De recepten zijn samen ontwikkeld met MAGGI chef Ben Hakstege, dus er zit ook een goede portie mannelijkheid in 🙂

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Mexicaans Groentepannetje (te koop in alle grote supermarkten)
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 rode peper, in ringetjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 avocado, in plakjes
2 takjes peterselie, grofgehakt
1 blik kidneybonen (225 gram)
2 eieren
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder:

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui glazig.
Stap 3: Voeg de paprika en de rode peper toe en roerbak 2 minuten.
Stap 4: Voeg de kruidenmix en tomatenblokjes toe en laat het geheel 2 minuten sudderen. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.
Stap 5: Voeg de kidneybonen toe en roer door.
Stap 6: Maak twee kuiltjes in het tomatenmengsel met een eetlepel en breek daar 2 eieren boven. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de eieren gestold zijn. Gaat het niet snel genoeg? Doe dan een deksel op je pan.
Stap 7: Strooi de peterselie over het gerecht en serveer met de magere kwark en plakjes avocado.

Wil je de andere recepten ook proberen?
Houd het blog in de gaten. Die volgen snel! Of kijk stiekem alvast op de verpakking in de supermarkt 🙂

WIN WIN WIN!!!
Wil jij deze Dagje Geen Vlees recepten nú uitproberen? Dat kan! Laat ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter waarom jij kiest voor een dagje geen vlees. We zijn heel benieuwd naar jouw motivatie! Onder de inzendingen verloten we 3 keer een Dagje Geen Vlees-pakket met alle drie de smaken. Binnen een week hoor je van ons als jij één van de winnaars bent!

Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!