Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor tuinbonen met eieren. Ook wel bekend als Baghala ghatogh!

Ingrediënten
Voor 4 personen
20-25 minuten bereidingstijd
3 preien, in dunne ringen
roomboter en olijfolie, om in te bakken
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
100 g spinazie
1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
sumak, als garnering

Bereidingswijze

  1. Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden.
  2. Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de grofgesneden kruiden erdoor.
  3. Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat).
  4. Bestrooi met wat sumak en dien op.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Pardiz gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Pardiz
Manuela Darling – Gansser
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160330
Prijs: €32.50

Summary
recipe image
Recipe Name
De Perzische keuken: tuinbonen met eieren
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!