Ken jij de Tex-Mex keuken al? Deze keuken is afkomstig uit de Mexicaans keuken, maar heeft Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Vandaag: chilaquiles ofwel hét Mexicaanse anti-katerontbijt met eieren en nacho’s!

Ingrediënten
voor 1 persoon
2 wraps of zachte tortilla’s, naar keuze
2 eieren
1 scheutje melk
1/2 rode ui
1 verse groene chilipeper, bv. jalapeño
radijsjes, naar smaak
fetakaas, naar smaak
koriander, naar smaak
olie, om in te bakken
zout

voor de salse verde:
2 tomatillo’s
1/4 witte ui
1 teentje knoflook
1/2 verse chilipeper
2 el verse koriander
1 tl zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak de maistortilla’s in de oven tot ze knapperg zijn of frituur ze tot nacho’s. Klop de eieren met de melk los met een vork en breng op smaak met zout.
  3. Roer de tortillachips door de losgeklopte eieren. Bak de eieren langzaam in de olie en blijf alsmaar doorroeren totdat het ei zich goed mengt met de chips en alles lekker smeuïg wordt.
  4. Leg boven op de chips wat salsa en verkruimelde fetakaas, koriander, ui, chilipeper en dunne plakjes radijs naar smaak.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete Tex-Mex gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

TexMex
Jonas Cramby
€24,99
Becht
9789023013891

Summary
recipe image
Recipe Name
De Tex-Mex keuken: chilaquiles
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!