Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (2 stemmen)

Bij fruit in chocolade denk ik al gauw aan in chocolade gedipte aardbeiden. Maar in plaats van het fruit in de chocolade te dippen, kun je ook je chocolade versieren met fruit. Vanochtend deelden wij hiervan al de mooiste foto’s op Instagram. Mocht je nou chocolade willen met een klein beetje fruit, maak dan een chocoladebrok. Deze kun je versieren zoals jij wil, in stukken breken en uitdelen in mooie zakjes of lekker zelf opsmullen als guilty pleasure. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Fruit
400 g witte chocolade
15 gedroogde cranberries
10 gedroogde abrikozen

Van alles wat
400 g pure chocolade
3 el blanke amandelen, gehakt
3 el kleine marshmallows
2 tl kokosschaafsel

Hoe maak je fruit in chocolade?
1. Breng een laagje water aan de kook in een pan. Let op! Kies een pan waar een glazen of hittebestendige kom bovenop kan staan, zonder dat deze het water raakt. Dit heb je nodig voor je au bain-marie.

2. Breek de chocolade in stukjes in de kom. Wanneer het water kookt, plaats je de kom op de pan en laat je de chocolade rustig smelten. Roer af en toe met een houten lepel door het mengsel totdat de chocolade gesmolten is. Haal de kom met chocolade van de pan.

3. Giet de chocolade op een met bakpapier bekleed bakblik en smeer uit met behulp van een spatel. Je kunt de chocolade zo dun of zo dik uitsmeren als jij wilt.

4. Versier de chocolade met de toppings en laat minimaal 45 minuten afkoelen in de koelkast. Haal uit de koelkast en breek de chocolade in stukken. Bewaar in een luchtdichte pot. Of verdeel de chocoladestukken over zakjes en geef deze weg als kleine geschenkjes.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade brok met fruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time