DIY TREND: Halloumi frietjes met avocado dip
5 (100%) 3 vote[s]

Gespot op verschillende food festivals: de halloumi frietjes! Vanochtend deelden we al de lekkerste Instagram foto’s ervan. Hoe je deze halloumi frietjes zelf maakt, lees je hier! Om je friet ook nog eens te kunnen dippen, delen we ook het recept voor avocado dipsaus. Gegarandeerd een hit op het volgende feestje!

Wat heb je nodig?
Voor 10 halloumi frietjes:
225g halloumi
100g bloem
1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
kokosolie om in te bakken

Voor de avocado dipsaus:
2 avocado’s
½ limoen, geperst
½ teentje knoflook
peper en zout
optioneel: rode peper, fijngesneden

Hoe maak je het?

  1. Meng in een ruime kom of diep bord de bloem met de ras el hanout kruiden.
  2. Dep de halloumi droog en snijd deze in brede repen. Zet apart.
  3. Haal de halloumi door een mix van de bloem en de Ras el Hanout kruiden en zet apart.
  4. Meng voor de dipsaus in een blender de avocado, knoflook, limoensap en peper en zout naar smaak.
  5. Verwarm een pan op het vuur met kokosolie, bak vervolgens de halloumi friet in de pan en draai deze een aantal keer om, tot dat deze bruin en knapperig zijn.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
DIY TREND: Halloumi frietjes met avocado dip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!