Print Friendly, PDF & Email

Okonomiyaki is een ware streetfood-hit in Japan. Vanochtend deelden we al de mooiste Instagram foto’s ervan. Het zijn hartige kool-pannenkoekjes die gemakkelijk zelf te maken zijn met verschillende groeten en toppings. Okonomiyaki ziet eruit als een feestje op het bord. Wij laten je de basis van okonomiyaki zien, maar probeer vooral verschillende combinaties uit, met bijvoorbeeld geraspte wortel of met noedels. De okonomiyaki is erg lekker in combinatie met een zelfgemaakte okonomiyaki saus. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 4-6 personen:
500 g witte kool, fijngesneden
4 bosui, fijngesneden
4 cm verse gember, geschild en geraspt
2 theelepels zout
250 g bloem
3 eieren
250 ml water
3 eetlepels olie

Toppings:
Gedroogde nori vlokken, naar smaak
Japanse ‘kewpie’ mayonaise, naar smaak
Okonomiyaki saus, naar smaak
Sriracha saus, naar smaak

Voor de okonomiyaki saus:
50 ml worchestershire saus (vegan)
50 ml Japanse sojasaus (versie: met minder zout)
50 ml water
2 eetlepels mirin
1 eetlepel honing
1 eetlepel rijstazijn
1,5 theelepel gember, geraspt
1 theelepel maizena

Hoe maak je de okonomiyaki?

  1. Meng de kool, bosui, gember en zout in een ruime kom.
  2. Klop in een andere kom de bloem, eieren en het water door elkaar.
  3. Meng het koolmengsel door het beslag.
  4. Verhit een kleine koekenpan met de helft van de olie. Pak een hand van het koolbeslag en doe dit in de pan. Maak hier met een spatel een platte pannenkoek van. Na enkele minuten (wanneer de randen knapperig worden), draai je de kool-pannenkoek om en bak je deze tot hij knapperig is en gaar van binnen.
  5. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Serveer de okonomiyaki met de nori vlokken, okonomiyaki saus (zie recept hieronder), Japanse mayonaise en Sriracha saus.

Hoe maak je de okonomiyaki saus?

  1. Breng de ingrediënten, op de maizena na, aan de kook in een steelpan.
  2. Roer de maizena door één eetlepel koud water en roer dit mengsel vervolgens door de saus.
  3. Laat de saus indikken en daarna afkoelen. Bewaar deze in de koelkast na gebruik.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
DIY TREND: Okonomiyaki
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!