DIY TREND: pizza cones
Lieske van der Waals

DIY TREND: pizza cones

maandag 08 oktober 2018
De favoriet blijft ons verrassen... We hebben het natuurlijk over pizza! Want welk gerecht schreeuwt meer comfort food dan PIZZA?! Zelf ben ik dol op het knapperige deeg, de kruidige tomatensaus en het beste van alles: gesmolten kaas. I LOVE IT! Oké terug naar de verrassing, vanochtend deelden wij hier al de mooiste Instagram foto's hiervan, de pizza cone. Je leest het goed, pizza in de vorm van een ijshoorntje, maar dan gevuld met alle gesmolten goodness die ik eerder al noemde. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Voor het deeg
260 g pizzabloem
150 ml water, lauwwarm
7 g gist
3 el olijfolie
½ tl zout

Voor de saus
400 g tomaten, zonder schil
1 sjalot, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
5 g basilicum
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
zout en peper

Voor de toppings
150 g mozzarella, geraspt
10 g basilicum
150 g jonge kaas, geraspt

Extra
Papieren bordjes
Aluminiumfolie

Hoe maak je pizza cones?
1. Meng in een kleine kom de gist in het water en zet 5 minuten apart totdat de gistkorrels zijn opgenomen in het water. Plaats in een ruime kom de bloem samen met het zout, maak een kuiltje en giet hier het gistmengsel en 2 eetlepels olijfolie in. Kneed het deeg met de hand door elkaar totdat er een stevige bal ontstaat. Bedek de bal met de rest van de olijfolie en bedek de kom met vershoudfolie. Zet minimaal 1 uur apart in een semi-warme ruimte (de keuken is bijvoorbeeld geen goede plek als je lekker aan het koken bent).

2. Knip een papieren bordje in en rol er een kegel van. Bedek deze met aluminiumfolie zodat deze stevig blijft staan. Dit vormpje gebruik je om de cones te maken.

3. Verwarm de oven voor op 220 °C.

4. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol met behulp van een deegroller het deeg uit. Bedek vervolgens de met aluminium bedekte cone met bakspray en rol hier een lap deeg omheen. Snijd het overige deeg eraf. Herhaal dit tot alle cones bedekt zijn met een laag deeg. Plaats de cones met de punt naar boven op een bakplaat en bak 7 minuten op 220 °C.

5. Maak ondertussen de tomatensaus door de ingrediënten te blenden in een keukenmachine tot een gladde massa. Verwarm de saus in een steelpannetje en laat deze in 5 minuten op middelhoog vuur een klein beetje inkoken.

6. Haal de cones uit de oven, laat afkoelen en verwijder de vorm. Plaats de cone in een mok zodat je deze gemakkelijk kunt vullen met de toppings. Begin met een laagje tomatensaus, gevolgd door een blaadje basilicum, geraspte kaas, eventueel andere toppings naar keuze zoals champignon, ui en/of paprika en sluit af met geraspte mozzarella. Plaats de mokken met de cones in de oven en bak in 4 minuten af tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer direct.

Smakelijk!

Tip
Je kunt je pizza cone beleggen met toppings die je normaal ook op een pizza zou doen! Wij hebben een basisrecept gemaakt, maar go crazy! Paprika, champignons, hete pepers, ui, artisjok, etc., niets is te gek en alles kan op je pizza cone!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.