Print Friendly, PDF & Email

Porridge, in Nederland ook wel bekend als havermout, heeft de afgelopen tijd een terugkeer gemaakt naar de ontbijttafel, zo ook naar die van mij! Vanochtend deelden we al de mooiste Instagram foto’s hiervan. Porridge is in een nieuw jasje gestoken en zie je voorbijkomen in de mooiste kleuren met de beste smaken. Zelf ben ik dol op bosbessen en mocht dat nou net zijn wat purple porridge zijn dieppaarse kleur geeft. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 1 grote portie
50 g havermoutvlokken
150 g bosbessen
350 ml amandelmelk, ongezoet
1 tl vanille extract

Toppings
1/2 banaan, in plakjes
2 el blanke amandelen
2 el kokosschaafsel

Hoe maak je purple porridge?
Verwarm de havervlokken samen met de amandelmelk en bosbessen langzaam in een steelpan. Voeg het vanille extract toe aan het mengsel. Roer af en toe met een houten lepel door de pan zodat de havermout niet vastplakt aan de bodem. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer in een kom. Versier de porridge met de banaan, het kokosschaafsel, de noten en bosbessen naar smaak.

Smakelijk!

Tip
Als je de porridge te dik vindt van structuur, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer goed door.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Purple porridge
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!