DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon
Lieske van der Waals

DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon

maandag 02 juli 2018
Vegan ramen, wij zijn er dol op! Ramen is er in zoveel verschillende versies en eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Kies je bouillon, groenten en toppings en je hebt een hele voedzame maaltijd. Vanochtend deelden wij de mooiste Instagram foto's ervan ter inspiratie. Vandaag delen wij het recept met paddenstoelen bouillon, courgette noedels, tofu en paddenstoelen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 liter paddenstoelenbouillon
2 courgette
300 g gemengde paddenstoelen, gesneden
375 g tofu, in blokjes
4 eetlepels hoisin saus
1 eetlepel olie
200 g broccoli-asperge
Extra: nori vlokken en zwarte sesam zaadjes
Optioneel: sesam-olie, rode hete saus of chili-olie

Voor 2 liter paddenstoelenbouillon:
2,5 liter water
12 gedroogde paddenstoelen
300 g verse shiitakes
15 g kombu, (zeewiersalade uit de supermarkt)
2 hele bosuitjes
10 cm verse gember, geschilde en gesneden
150 ml sojasaus

Hoe maak je de paddenstoelenbouillon?

  1. Breng het water in een grote pan aan de kook met de gedroogde- en verse paddenstoelen, zeewier, bosui en gember. Laat dit 30 minuten staan op middelhoog vuur.

  2. Draai het vuur uit en laat de bouillon 3 uur trekken.

  3. Zeef de bouillon en verhit deze samen met de sojasaus voor het serveren van de soep.


Hoe maak je de ramen soep?

  1. Marineer de tofu blokjes in de hoisin saus. Zet apart.

  2. Ondertussen maak je met behulp van een spirelli noedels van de courgette.

  3. Kook de broccoli-asperge in ruim kokend water gaar in 4 minuten. Giet af en zet apart. Zet ondertussen de paddenstoelenbouillon op het vuur.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen.

  5. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nog een scheutje olie in de pan, hierin bak je de tofu blokjes.

  6. Maak de borden op door de courgette noedels in het midden van het bord te leggen met de tofu, paddenstoelen en broccoli-asperges. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes. Naar smaak kan je nog sesam-olie, chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.


Smakelijk!



Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Het ziet er trouwens wel lekker uit, dit recept!

11:59 19 januari 2024

Misschien een domme vraag, maar wat is nu precies 'ramen'? Een soort soep, of het feit dat het in een ronde kom geserveerd wordt? Of een bepaald ingredient? Misschien lees ik er overheen...

11:59 19 januari 2024

Hoi Marianne, goede vraag! Ramen is niet zozeer de noedel, maar de naam van het gerecht waar ze in gebruikt worden, namelijk de Japanse noedel soep (ramen). Ik hoop dat dit je vraag beantwoord! Groetjes, Lieske

11:59 19 januari 2024

Ik heb een vraag: Hoeveel gram gedroogde paddestoelen is "12 gedroogde paddenstoelen" ongeveer? Ik kan namelijk alleen gesneden gedroogde paddestoelen vinden in de winkel.

11:59 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.