Vegan ramen, wij zijn er dol op! Ramen is er in zoveel verschillende versies en eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Kies je bouillon, groenten en toppings en je hebt een hele voedzame maaltijd. Vanochtend deelden wij de mooiste Instagram foto’s ervan ter inspiratie. Vandaag delen wij het recept met paddenstoelen bouillon, courgette noedels, tofu en paddenstoelen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 liter paddenstoelenbouillon
2 courgette
300 g gemengde paddenstoelen, gesneden
375 g tofu, in blokjes
4 eetlepels hoisin saus
1 eetlepel olie
200 g broccoli-asperge
Extra: nori vlokken en zwarte sesam zaadjes
Optioneel: sesam-olie, rode hete saus of chili-olie

Voor 2 liter paddenstoelenbouillon:
2,5 liter water
12 gedroogde paddenstoelen
300 g verse shiitakes
15 g kombu, (zeewiersalade uit de supermarkt)
2 hele bosuitjes
10 cm verse gember, geschilde en gesneden
150 ml sojasaus

Hoe maak je de paddenstoelenbouillon?

  1. Breng het water in een grote pan aan de kook met de gedroogde- en verse paddenstoelen, zeewier, bosui en gember. Laat dit 30 minuten staan op middelhoog vuur.
  2. Draai het vuur uit en laat de bouillon 3 uur trekken.
  3. Zeef de bouillon en verhit deze samen met de sojasaus voor het serveren van de soep.

Hoe maak je de ramen soep?

  1. Marineer de tofu blokjes in de hoisin saus. Zet apart.
  2. Ondertussen maak je met behulp van een spirelli noedels van de courgette.
  3. Kook de broccoli-asperge in ruim kokend water gaar in 4 minuten. Giet af en zet apart. Zet ondertussen de paddenstoelenbouillon op het vuur.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen.
  5. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nog een scheutje olie in de pan, hierin bak je de tofu blokjes.
  6. Maak de borden op door de courgette noedels in het midden van het bord te leggen met de tofu, paddenstoelen en broccoli-asperges. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes. Naar smaak kan je nog sesam-olie, chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!