Gezond en lekker sluiten elkaar niet uit. Dat bewijst Gwyneth Paltrow weer met haar nieuwe kookboek Eet, reset, heal. De actrice schreef eerder de kookboeken It’s All EasyIt’s All Good en My Father’s Daughter. In haar gloednieuwe kookboek voldoen al haar recepten aan de basisprincipes van clean eating. Meer dan 100 recepten met heerlijk eten om herstellen, resetten en terug in balans te komen. Vandaag delen wij het heerlijke vegan recept voor salade met boerenkool, zoete aardappel & miso, yum!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 el kikkererwtenmisopasta
2 el olijfolie
1 zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
⅛ middelgrote rode ui, in dunne ringen
¼ tl koosjer zout of zeezoutvlokken
¼ tl geraspte schil van een biologische limoen
40 g babyboerenkool
paar takjes koriander, blaadjes losgehaald
40 g pompoenpitten, geroosterd
Miso-gemberdressing
1 tl sesamzaad

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Klop in een kom de kikkererwtenmisopasta en olijfolie. Voeg de zoete aardappel toe en schep om tot de blokjes goed zijn bedekt. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
3. Meng intussen in een kommetje de uienringen met het zout en de geraspte limoenschil en laat het circa 10 minuten staan.
4. Doe de zoete aardappel als hij nog warm is (maar niet heet) in een slakom en hussel met de babyboerenkool, koriander, pompoenpitten, rode ui en miso-gemberdressing. Strooi er tot slot het sesamzaad over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Eet, reset, heal
Gwyneth Paltrow
ISBN: 9789021572376
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 27,50

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Recipe Name
salade van boerenkool & zoete aardappel met miso
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!